Share This Article
Με απλά υλικά και χωρίς να χρησιμοποιήσετε μίξερ έχετε έτοιμα, μέσα σε συνολικά το πολύ 30 λεπτά, τα πιο αφράτα, υγιεινά αλλά και vegan muffins πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας.
Αυτά τα muffins πραγματικά παραμένουν αφράτα ακόμη και μετά από 4 -5 μέρες, δεν άντεξαν παραπάνω, για να σας πω, γιατί φαγώθηκαν!
Άσε που αφού τα φτιάξεις, δε έχεις πολλά σκεύη να πλύνεις, αυτό που το βάζεις! Δυο μπολ και μια σπάτουλα ή ένας αυγοδάρτης είναι τα μόνα σκεύη που θα χρειαστείς.
Μπορείτε αν θέλετε να τα συνδυάσετε με το αγαπημένο σας ταχίνι ή με κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών. Ακόμη και σκέτα όμως είναι πεντανόστιμα!
Αυτά τα muffins έγιναν ήδη τα αγαπημένα μου, εύχομαι να τα αγαπήσετε και εσείς!
Για τα Υγιεινά Muffins με πορτοκάλι και σοκολάτα θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 8 μεγάλα muffins
150γρ αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
75γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή)
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
190ml γάλα αμυγδάλου
60ml φυτικό λάδι
1 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι (προσοχή να είναι ακέρωτο)
70γρ σταγόνες σοκολάτας ή χοντροσπασμένη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε στο ειδικό ταψάκι μα muffins τις ειδικές χάρτινες θήκες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μαζί το αλεύρι τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά, το γάλα αμυγδάλου με το φυτικό λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και με μια σπάτουλα ή με έναν αυγογδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾ και ψήνουμε τα muffins για περίπου 18 με 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο από ένα muffin και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγα λεπτά στο ταψί. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν αφαιρέσουμε τις χάρτινες θήκες τους.
Enjoy!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
3 Comments
ΕΛΕΝΗ
Ειναι πολυ νοστιμα!!
Πως τα αποθηκευουμε ; Στο ψυγειο η εκτος?
Handmadelittletreats
Χαίρομαι που σας άρεσαν! Μένουν εκτός ψυγείου είτε τυλιγμένα με μια μεμβράνη είτε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα μπολ.
Eleni
Καλησπέρα, τα φτιάξαμε σαν κέικ. Πόσο παραπάνω χρόνο να υπολογίσουμε στο ψήσιμο??