Share This Article
Είμαι σίγουρη πως όλο και κάποια ώριμη μπανάνα σου βρίσκεται στην κουζίνα. Και τι θα φτιάξουμε σήμερα!
Cookies, εύκολα, νόστιμα και πάνω απ’όλα υγιεινά …Ααα… και να μη ξεχάσω…..σοκολατένια!
Γιατί άλλωστε ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα!
Αυτά τα cookies είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας. Το πρωί είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν το γάλα, τον καφέ σου ή ακόμη και το γιαούρτι σου.
Έχετε ακούσει για τα λεγόμενα breakfast cookies; Νομίζω λοιπόν, πως αυτά τα cookies είναι ιδανικά και για πρωινό. Μπορείς ακόμη να τα πάρεις μαζί σου ως σνακ, καλύπτουν άνετα την ανάγκη σου για γλυκό και είναι και χορταστικά.
Και το βασικότερο! Το μόνο που χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις είναι μόνο ένα μπολ και βέβαια τα υλικά σου, που είμαι σίγουρη πως τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Αν τώρα ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και θες να αποφύγεις τη διαδικασία να πλάσεις τα cookies, μπορείς να βάλεις το σοκολατένιο μείγμα σου σε ένα μικρό ταψάκι, αφού πρώτα το έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και στη βάση και στα πλαϊνά, να πιέσεις πολύ καλά το μείγμα στη βάση του ταψιού, να το ψήσεις και αφού κρυώσει ελαφρώς να το κόψεις σε μικρές μπάρες. (Αυτό τώρα το σκέφτηκα, ελπίζω να λειτουργήσει 🙂 )
Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω σχετικά με τα υλικά της συνταγής είναι ότι μπορείτε αν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα του μελιού για να είναι τα cookies σας λιγάκι πιο γλυκά.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε τη ζύμη, άλλωστε πρόκειται για μια ζύμη που τρώγεται άνετα και άψητη 😉 Θα ήθελα επίσης να προσέξετε το ψήσιμο, μην τα ξεχάσετε γιατί θα σας καούν. Θέλουν πολύ λίγα λεπτά ψήσιμο.
Εγώ, απ’ότι βλέπετε, τη ζαβολιά μου την έκανα, τα δοκίμασα και γεμιστά με φυστικοβούτυρο!
Για τα Cookies Σοκολάτας με μπανάνα και ταχίνι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 14 cookies
- 1 ώριμη μπανάνα
- 60γρ μέλι
- 60γρ ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 180γρ βρώμη
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέτουμε και την πολτοποιημένη μπανάνα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι και τέλος τη βρώμη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Με ένα κουτάλι ή με το χέρι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί και τα πιέζουμε ελαφρώς για να αποκτήσουν το σχήμα των cookies.
Ψήνουμε τα cookies για 12 με 15 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Enjoy!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
2 Comments
ΜΑΡΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ
Αν βάλω φυστικοβούτυρο αντί ταχίνι θα αλλάξει κάτι;
Handmadelittletreats
Και βέβαια μπορείτε να αντικαταστήσετε το ταχίνι με οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.