Share This Article
Τώρα το καλοκαιράκι επιλέγω κυρίως να ετοιμάζω γρήγορα γεύματα, δροσερά και χορταστικά γιατί, κακά τα ψέματα, ποιος θέλει να ξοδεύει το χρόνο του στην κουζίνα όταν αρχίζει να κάνει ζέστη.
Οι σαλάτες λοιπόν για μένα έχουν τον πρώτο λόγο. Σαλάτες με ζυμαρικά, με όσπρια, με λαχανικά αλλά και με φρούτα. Όμορφοι γευστικοί συνδυασμοί και πολύχρωμα πιάτα γεμάτα νοστιμιά. Επιλέξτε τα ζυμαρικά ή τα όσπρια που σας αρέσουν και συνδυάστε τα με τα λαχανικά ή ακόμη και τα φρούτα της αρεσκείας σας.
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε όμορφες σαλάτες που έχουν κατά καιρούς σερβιριστεί στο blog όπως τις Πέννες με την κρέμα λεμονιού και το μπρόκολο, την Μακαρονοσαλάτα με φράουλες, αβοκάντο και σάλτσα γιαουρτιού, τη Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια, την αγαπημένη μου Καλοκαιρινή σαλάτα με φακές, τη Σαλάτα με κινόα και ανάμεικτα λαχανικά ,τη δροσερή Σαλάτα με φράουλες και ακτινίδιο και τέλος την Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα.
Παίξτε με τα φρέσκα υλικά που μας προσφέρει απλόχερα η κάθε εποχή και δημιουργήστε νόστιμα πιάτα για όλη την οικογένεια.
Κάπως έτσι προέκυψε και η μακαρονοσαλάτα που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Με τα υλικά που είχα στη διάθεση μου ετοίμασα αυτή τη νόστιμη και πρωτότυπη γευστικά, λόγω της σάλτσας με το ταχίνι και το λεμόνι, μακαρονοσαλάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα σας τα υλικά που προτιμάτε, εκτός από τα υλικά που επέλεξα εγώ. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λόγου χάρη, ελιές, κρεμμύδι ακόμη και φασολάκια βραστά.
Τώρα όσον αφορά τη σάλτσα, παίξτε με την ποσότητα των υλικών, δοκιμάστε την και φέρτε την στα δικά σας γούστα.
ΥΛΙΚΑ
- Πένες ολικής αλέσεως
- Ντοματάκια
- Μπρόκολο
- Ανθότυρο
- Αλάτι – Πιπέρι
- Αγγούρι
Για τη σάλτσα με ταχίνι & λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- Ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή λευκό ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Τα βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά το πολύ, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεκτικά τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό τους και τα κρατήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.
Στη συνέχεια βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα με το ταχίνι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο λεμόνι επιπλέον, αν θέλουμε να έχει η σάλτσα μας περισσότερη οξύτητα ή ακόμη και λίγο νερό αν θέλουμε να είναι πιο ρευστή.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πένες, το μπρόκολο, τα ντοματάκια και το αγγούρι σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε και τη σάλτσα με ταχίνι.
Ανακατεύουμε τη μακαρονοσαλάτα και σερβίρουμε.
Enjoy!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.