Share This Article
Σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια πλούσια σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να καλύψει τη θέση ενός πλήρους γεύματος.
Και το καλύτερο! Μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πασχαλινά αυγά που έχουν περισσέψει. Βέβαια θα μου πεις πως έχουν τελειώσει πια, μη ξεχνάς όμως πως κόκκινα αυγά βάφουμε μέχρι την Πεντηκοστή. Το μόνο εύκολο πάντως είναι να βράσουμε δυο αυγουλάκια.
Φροντίζουμε να βάζουμε τα αυγά στο ψυγείο και να τα καταναλώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι θα έχουμε έτοιμα βρασμένα αυγά ανά πάσα στιγμή για τα σάντουιτς και τις σαλάτες μας.
Η σαλάτα λοιπόν που θα σας παρουσιάσω σήμερα, η σαλατάρα όπως τη λέω, είναι πεντανόστιμη, θρεπτική και χορταστική. Είναι μια μεσογειακή σαλάτα με όσπρια, στην προκειμένη περίπτωση με ρεβύθια, μπόλικα λαχανικά, ελιές, τυρί φέτα φυσικά και με ένα πλούσιο αλλά και δροσερό ντρέσινγκ με λεμόνι, λευκό ξύδι και μουστάρδα.
Είναι ιδανική για γεύμα, καθώς θα σε κρατήσει χορτάτο για αρκετή ώρα, αλλά και για το ταπεράκι που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Μπορείς να παίξεις με τα υλικά, λόγου χάρη τα ρεβύθια, αν δε σου αρέσουν, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με φακές ή με φασόλια μαυρομάτικα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις την ανάμικτη σαλάτα της επιλογής σου. Ιδανική είναι η ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.
Στη σαλάτα μου επέλεξα μία ανάμεικτη σαλάτα με 10 λαχανικά! Μια υπέροχη πραγματικά σαλάτα που περιείχε baby φύλλα πράσινου, κόκκινου και τραγανού μαρουλιού, άγρια ρόκα, σπανάκι, φύλλα παντζαριού, φύλλα βαλεριάνας, mizuna, kale και φύλλα μουστάρδας. Πραγματικά τη λάτρεψα αυτήν τη σαλάτα.
Τώρα όσον αφορά το ντρέσινγκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι ή κρέμα βαλσαμικού λευκή ή κρέμα μηλόξυδου. Μπορείτε επίσης να παίξετε με την ποσότητα των υλικών για να ταιριάζει με τις δικές σας γευστικές επιλογές.
Άφησε για λίγα λεπτά τη σαλάτα μαζί με το ντρέσινγκ για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα και απόλαυσέ την σκέτη ή μαζί με παξιμαδάκια, κρουτόν ή τορτίγιες.
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για τη Μεσογειακή σαλάτα με ρεβύθια και αυγό θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα
- 250γρ (καθαρό βάρος) ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα βρασμένα
- Ανάμικτη σαλάτα με μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, φύλλα παντζαριού, φύλλα μουστάρδας ή τη πράσινη σαλάτα της επιλογής μας
- Ντοματάκια κομμένα στη μέση (όσα θέλετε)
- Μισό αγγούρι κομμένο σε φέτες ή και παραπάνω
- Μισό κρεμμύδι σε φέτες
- Ψιλοκομμένες ελιές ή ολόκληρες χωρίς κουκούτσι
- Τυρί φέτα σε κυβάκια
- 2 καλά βρασμένα αυγά
ΥΛΙΚΑ για το ντρέσινγκ λεμονιού με μουστάρδα
- 3 κ/σ ελαιόλαδο
- 1 κ/σ λευκό ξύδι ή λευκή κρέμα βαλσαμικού
- 2 κ/γ λεμόνι
- 1 κ/σ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 1 κ/γ απαλή μουστάρδα
- Αλάτι & Πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το αυγό.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ λεμονιού με μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμη.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα κρατώντας λίγη για το τέλος και ανακατεύουμε απαλά.
Καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα τοποθετούμε και αυτά στη σαλάτα, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα αυγά και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ που έχουμε κρατήσει.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Enjoy!
…………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ