Share This Article
Αυτά τα πολύ εύκολα υγιεινά ταρτάκια σίγουρα θα κάνουν το πρωινό σου ξύπνημα πιο απολαυστικό. Τα έχεις έτοιμα στο ψυγείο και τα γεμίζεις με ό,τι θέλεις, γιαούρτι, φρούτα, βούτυρο ξηρών καρπών ακόμη και με μαρμελάδα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τόσο απλά που είμαι σίγουρη πως τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς βρόμη που μπορείς, αν θες, να τις συνδυάσεις και με νιφάδες σίκαλης, κακάο, κανέλα για το άρωμα, κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής σου, εγώ συνήθως προσθέτω καρύδια ή αμύγδαλα, πολύ λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και δύο ώριμες μπανάνες.
Απλά ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και φτιάχνεις τα cups/θήκες σου.
Σε αυτό το σημείο θέλω να προσέξεις πολύ τη θήκη που θα τα ψήσεις. Ιδανικές είναι οι θήκες σιλικόνης, αν όμως δεν έχεις μπορείς να καλύψεις με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τις ειδικές θήκες για muffins και να ψήσεις εκεί τα cups σου.
Ισομερίζεις τη ζύμη σε 9 θήκες και με ένα κουταλάκι δημιουργείς τα cups απλώνοντας προσεκτικά τη ζύμη στη βάση και στα τοιχώματα από τις θήκες.
Ψήνεις για 13 με 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο και στη συνέχεια αφού βγάλεις τις θήκες από το φούρνο τις αφήνεις να κρυώσουν, τις ξεφορμάρεις και τις αφήνεις επάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν πολύ καλά.
Μπορείς να τις καταναλώσεις αμέσως γεμίζοντάς τες με ό,τι θες ή να τις βάλεις στο ψυγείο για να τις έχεις έτοιμες για το πρωινό της επόμενης μέρας ή για ένα ελαφρύ σνακ. Διατηρούνται στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο για 2 με 3 ημέρες, εννοείτε χωρίς να τις έχετε γεμίσει.
Πάμε να τις φτιάξουμε;
Για τα υγιεινά cups/θήκες με μπανάνα και βρόμη θα χρειαστούμε:
Υλικά για τα cups
- 130γρ βρόμη, μπορείς να την ανακατέψει και με νιφάδες σίκαλης
- 1κ.σ. κακάο
- 1κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 20γρ καρύδι ή αμύγδαλο σπασμένο σε μικρά κομμάτια
- 1κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για τη vegan εκδοχή τους
- 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
Για το σερβίρισμα
- Γιαούρτι ζωικό ή vegan
- Φρούτα
- Ξηρούς καρπούς
- Μέλι η σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα cups και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία ενιαία σοκολατένια ζύμη.
Ισομερίζουμε τη ζύμη σε 9 θήκες σιλικόνης ή σε θήκες που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Με ένα κουταλάκι απλώνουμε τη ζύμη στις θήκες καλύπτοντας τόσο τη βάση, όσο και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, και στη συνέχεια αφήνουμε τα cups να πέσει λίγο οι θερμοκρασία τους στις θήκες. Κατόπιν τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Τα γεμίζουμε με γιαούρτι, φρούτα, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε βούτυρο ξηρών καρπών ή μία μαρμελάδα της επιλογής μας.
Καλή απόλαυση!
…………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.
2 Comments
Σοφια
Καλημέρα σας.
Φαίνονται τελεια.
Μπορούν να μπουν κατάψυξη;
Handmadelittletreats
Μπορούν ναι απλά θα πρέπει να ξεπαγώνουν πολύ καλά.