Share This Article
Το πρωινό δεν το χορταίνουμε ποτέ η αλήθεια είναι και αν έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω στη διάθεσή μας τότε θέλουμε να είναι προσεγμένο, νόστιμο και θρεπτικό.
Ποιος μπορεί λοιπόν να αντισταθεί σε αυτές τις αφράτες φρεσκοψημένες και σοκολατένιες βάφλες; Ειδικά όταν είναι και υγιεινές; Εγώ πάντως όχι!
Αν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία, τότε βάλε μπρος να τις φτιάξουμε μαζί. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και αν ακόμη δεν έχεις κάποια από αυτά στο ντουλάπι σου, παρακάτω θα σου παρουσιάσω πως μπορείς να τα αντικαταστήσεις.
Αν τώρα ανήκεις στο team των pancakes ή δε διαθέτεις το ειδικό σκεύος για βάφλες σου έχω ευχάριστα νέα! Με το συγκεκριμένο σοκολατένιο μείγμα μπορείς κάλλιστα να φτιάξεις και pancakes! Ακόμη το σκέφτεσαι;
Τι υλικά θα χρειαστούμε.
Για τις βάφλες μου χρησιμοποίησα αλεύρι ολική το οποίο μάλιστα για να έχει μια πιο ανάλαφρη υφή μου αρέσει να το περνάω για λίγο από το μύλο του καφέ. Το αλεύρι ολική μπορείτε, αν δεν έχετε, να το αντικαταστήσετε με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις.
Ως γλυκαντικό επέλεξα να χρησιμοποιήσω ζάχαρη από χουρμά. Σας έχω μιλήσει παλαιότερα για το ιδιαίτερο αυτό γλυκαντικό. Προσωπικά επιλέγω τη ζάχαρη από χουρμά αρκετά συχνά στις γλυκές μου παρασκευές, κάλλιστα όμως μπορεί να αντικατασταθεί με ζάχαρη καρύδας. Μάλιστα η ποσότητα του γλυκαντικού που χρησιμοποίησα στις βάφλες μου είναι αρκετά μικρή και αυτό γιατί τόσο τις βάφλες όσο και ταpancakes τα συνοδεύουμε με κάποιο άλλο γλυκαντικό, όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης οπότε δεν υπάρχει λόγος να είναι ιδιαίτερα γλυκά.
Θα χρειαστούμε γιαούρτι για να γίνουν οι βάφλες μας αφράτες συν του ότι το χρειαζόμαστε για τα προβιοτικά του και φυσικά γάλα. Προτίμησα ρόφημα αμυγδάλου το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο ελαφρύ γάλα της επιλογής σας.
Επίσης, όπως θα δείτε και στη συνταγή, έχω χρησιμοποιήσει έλαιο καρύδας για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν τώρα δε σας βρίσκεται ή δε σας αρέσει το λάδι καρύδας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λιωμένο βούτυρο.
Τέλος, δεν άντεξα στον πειρασμό και συνόδευσα τις σοκολατένιες βάφλες μου με μαριναρισμένες φράουλες με σιρόπι σφενδάμου. Και αν δε θες φράουλες μπορείς να φτιάξεις αυτήν την υπέροχη σάλτσα με κεράσια.
Τι λες; Σε έπεισα να τις δοκιμάσεις; Αν ναι, πάμε να τις φτιάξουμε!
Για τις βάφλες σοκολάτας με γιαούρτι χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη θα χρειαστούμε:
Υλικά για 6 βάφλες
- 160γρ αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις.
- 20γρ κακάο
- 50γρ ζάχαρη από χουρμά ή ζάχαρη καρύδας
- 1 και 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα.
- 2 κ.σ. έλαιο καρύδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200ml ρόφημα αμυγδάλου ή ελαφρύ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Υλικά
- Φράουλες
- Σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Για τις βάφλες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη ζάχαρη από χουρμά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Για μια πιο αφράτη υφή στις βάφλες μας μπορούμε να περάσουμε το αλεύρι ολικής από το μύλο του καφέ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων για να γίνει πιο λεπτό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το λιωμένο λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά και ετοιμάζουμε τη βαφλιέρα μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ψήνουμε τις βάφλες στο ειδικό σκεύος και τις σερβίρουμε ζεστές με τις μαριναρισμένες φράουλες και προαιρετικά λίγο γιαούρτι.
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και τις ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.
Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αυτές τις βάφλες.
Tips
Αν δε διαθέτουμε το ειδικό σκεύος για βάφλες μπορούμε με το ίδιο μείγμα να φτιάξουμε pancakes. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε προαιρετικά λίγο έλαιο καρύδας ή πολύ λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας στο τηγάνι έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος. Αν χρειαστεί απλώνουμε ελαφρά το μείγμα με το πίσω μέρος από το κουτάλι μας.
Αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά περίπου 2 με 3 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνειά του και στη συνέχεια το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Αν περισσέψουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων, αφού κρυώσουν, και τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα τα ζεσταίνουμε και τα σερβίρουμε με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.
Enjoy!
………………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ