Share This Article
Αγαπώ τις βόλτες στα καντούνια του νησιού μου, απολαμβάνοντας το παγωτό μου στο χέρι. Όχι να το παινευτώ, αλλά έχουμε εξαιρετικό παγωτό στην Κέρκυρα. Κάνοντας τη βόλτα σου στην παλιά πόλη θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι κρατούν ένα παγωτό στο χέρι, επισκέπτες του νησιού αλλά και ντόπιοι. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να περιμένεις και στην ουρά στα καταστήματα, μέχρι να έρθει η σειρά σου για να επιλέξεις ανάμεσα από απίστευτους συνδυασμούς γεύσεων.
Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα σπάνια έφτιαχνα παγωτό στο σπίτι παρόλο που πλέον υπάρχουν αρκετές επιλογές για να φτιάξουμε παγωτό ανά πάσα στιγμή και χωρίς παγωτομηχανή. Όμως, όταν έχω τη δυνατότητα να κατέβω και στα δέκα βήματα να απολαύσω εξαιρετικό φρέσκο παγωτό, θα το προτιμήσω η αλήθεια είναι!
Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και οι στιγμές εκείνες που θες να δροσιστείς και να απολαύσεις νόστιμο παγωτό στη στιγμή και στην πιο light και υγιεινή εκδοχή του για να ισορροπήσεις λίγο τα πράγματα 😉 Τι κάνεις τότε;
Σας έχω τη λύση! Ένα πλούσιο παγωτό σοκολάτας με μόλις τρία υλικά, υγιεινό και vegan!
Θα φτιάξουμε λοιπόν παγωτό με μπανάνα και ταχίνι με πλούσια σοκολατένια γεύση. Τρία υλικά αρκούν για να ετοιμάσουμε μέσα σε πέντε λεπτά αυτό το πλούσιο υγιεινό σοκολατένιο παγωτό. Η πλούσια υφή που έχει το παγωτό μου την οφείλει τόσο στην μπανάνα όσο και στο ταχίνι με γεύση σοκολάτα που χρησιμοποίησα.
Δεν χρειάζεται να σας πω ξανά για τη αξία που έχει το ταχίνι ως τροφή. Έχω αναφερθεί σχετικά σε παλιότερο post εδώ.
Κατά τους καλοκαιρινούς λοιπόν μήνες, αποθηκεύω πάντα στην κατάψυξη μου φρούτα, για να τα έχω διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για τα smoothies μου και για κάποιο παγωτάκι της στιγμής, όπως το παγωτό δυο υλικών με την μπανάνα και το κεράσι και το παγωτό ξυλάκι με μπανάνα και φράουλα. Έτσι λοιπόν και σήμερα για το παγωτό μου θα χρειαστώ τις πολύ ώριμες μπανάνες που είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη μαζί με πλούσιο ταχίνι με γεύση σοκολάτα.
Όταν μια συνταγή απαιτεί κατεψυγμένες μπανάνες διαλέγουμε τις πιο ώριμες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και ή τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί ή τις βάζουμε μέσα σε σακουλάκια τροφίμων και στη συνέχεια τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
Όσον αφορά το παγωτό τώρα που θα φτιάξουμε σήμερα, δεν περιέχει ζάχαρη, αυγά και γαλακτοκομικά. Μπορείτε όμως να το εμπλουτίσετε με ό,τι τραβάει η όρεξη σας, όπως μπισκότα σε κομμάτια, σταγόνες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς ή ακόμη και να το σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, φρούτα και μπισκότα.
Η συνταγή δεν περιέχει κανένα γλυκαντικό, η μπανάνα είναι αρκετή για να δώσει στο παγωτό μας τη γλυκύτητα που απαιτείται. Τώρα εσείς μπορείτε να το δοκιμάσετε και, αν κρίνετε αναγκαίο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για πιο γλυκιά γεύση.
Και ξέρετε πιο είναι το καλό με το παγωτό αυτό; Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως μόλις το φτιάξετε, αν είστε ανυπόμονοι. Σε αυτήν την περίπτωση το παγωτό σας θα έχει μια πλούσια κρεμώδη υφή. Αν έχετε όμως λίγο υπομονή, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα πρέπει να το αφήσετε πολύ λίγο εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρετε, για να μπορέσετε να βγάλετε όμορφες μπάλες με το ειδική scoop παγωτού.
Σας προ(σ)καλώ να το δοκιμάσετε!
Πάμε να το φτιάξουμε;
Για το παγωτό σοκολάτα με μπανάνα και ταχίνι θα χρειαστούμε:
Υλικά (για περίπου 3 με 4 μερίδες)
- 4 μπανάνες αρκετά ώριμες κατεψυγμένες
- 2 κουτάλια της σούπας ταχίνι με κακάο
- 2 κουτάλια της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, αν δεν τις έχουμε κομμένες, τις αφήνουμε πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και τις κόβουμε σε φέτες ή κομμάτια. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Οι μπανάνες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κομμένες σε φέτες, διαφορετικά, αν το multi -μπλέντερ που διαθέτετε δεν είναι πολύ δυνατό δε θα μπορέσει το να τις πολτοποιήσει εύκολα.
Αν δεν διαθέτετε δυνατό μπλέντερ απλά αφήστε λίγο τις μπανάνες εκτός ψυγείου να ξεπαγώσουν λιγάκι (εγώ για να είμαι ειλικρινής, παρόλο που έχω πολύ δυνατό multi, πάντα τις αφήνω για πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, για να μην έχω απρόοπτα 😉 ).
Επίσης, αν το μπλέντερ-multi που διαθέτετε δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορείτε να μοιράσετε τη δόση των υλικών και στο τέλος να ενώσετε το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το ταχίνι και το κακάο. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μας έως ότου ομογενοποιηθούν.
Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε στο παγωτό μας κάποιο γλυκαντικό της επιλογής μας, μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια, σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το παγωτό σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται καλά η μεμβράνη στην επιφάνεια του παγωτού και σκεπάζουμε καλά το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει. Λίγο πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε σε όμορφες μπάλες.
Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη.
Tips
Μπορούμε, αν θέλουμε, να μοιράσουμε το παγωτό, πριν το βάλουμε στην κατάψυξη σε μικρά ατομικά μπολάκια. Να τα καλύψουμε καλά, όπως σας ανέφερα πιο πάνω, και κάθε φορά να βγάζουμε από την κατάψυξη την ποσότητα που θέλουμε να καταναλώσουμε.
Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ταχίνι σοκολάτα με άλλο βούτυρο ξηρών καρπών απλά σε αυτήν την περίπτωση θα προσθέσετε περισσότερο κακάο για πιο πλούσια σοκολατένια γεύση και ίσως λίγο γλυκαντικό.
Enjoy!
……………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
4 Comments
Ιωάννα
Το έφτιαξα και είναι απλά θεϊκό. Μπράβο. Καταπληκτική και εύκολη συνταγή.
Handmadelittletreats
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ιωάννα μου, χαίρομαι που σας άρεσε!!
Σοφία
Μπαίνει σε παγωτομηχανή;
Handmadelittletreats
Δεν υπάρχει λόγος να μπει σε παγωτομηχανή, παγώνει στην κατάψυξη χωρίς να κρυσταλλώνει. Ακόμη και αν το παγώσετε στην παγωτομηχανή και το βάλετε στη συνέχεια στην κατάψυξη, θα χρειαστεί ξανά να το αφήσετε για πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.