Share This Article
Ξυπνάς μετά από 9 ώρες ύπνου, ναι καλά ακούσατε, στο χωριό μου, στο πατρικό μου, στη βόρεια Κέρκυρα, με μια δροσιά και μια απίστευτη ηρεμία που σε γαληνεύει και αδειάζει το μυαλό σου. Θες να ετοιμάσεις ένα πρωινό, για σένα, δεκατιανό για τους άλλους, λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Τι κάνεις;
Κοιτάς τα ντουλάπια της μαμάς και έτοιμο!
Μπρουσκέτες με φρυγανισμένο ψωμί, ταχίνι, φρέσκα σύκα, που μαζεύτηκαν πρωί πρωί με τη δροσιά, σπιτική granola, που είχα στείλει στη μαμά, και μέλι…
Εναλλακτικά αντί για ταχίνι μπορείτε να δοκιμάσετε ανθότυρο ή μυζήθρα γλυκιά που αποτελούν τέλειο συνδυασμό με τα σύκα και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Για το foodstyling σήμερα με βοήθησε και η μαμά, ο μπαμπάς περίμενε να δοκιμάσει!
Υλικά
- Φέτες ψωμί φρυγανισμένο λίγο στην τοστιέρα
- Ταχίνι
- Σύκα
- Μέλι
- Granola ή καρύδια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί με ταχίνι.
Κόβουμε τα φρέσκα σύκα σε φέτες και τα τοποθετούμε πάνω στο ψωμί.
Ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με λίγη granola ή χοντροσπασμένο καρύδι.
Και να θυμάστε, μαγειρική είναι από το «τίποτα» να προσφέρεις γεύμα, αλλιώς το λένε και αγάπη!