Share This Article
Πώς να το κάνεις, ένα κέικ είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο σπίτι, όλες τις εποχές του χρόνου.
Επειδή όμως το καλοκαίρι, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να έχω το φούρνο ανοιχτό για πολύ ώρα, επιλέγω την πιο εύκολη λύση. Ετοιμάζω μικρά κεκάκια, μαφινάκια, που χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο ψησίματος.
Τσούπ, αρπάζεις ένα μαζί με τον καφέ σου και είσαι κομπλέ 😉
Και για να μη σας κουράσω περισσότερο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε μίξερ.
Επίσης, επειδή η μπανάνα ταιριάζει με τη σοκολάτα, σκέφτηκα να τα γεμίσω με σοκολάτα κουβερτούρα.
Τελικά η ιδέα μου αυτή αποδείχτηκε εξαιρετική!
Τα κεκάκια αυτά είναι τόσο αφράτα, παρόλο που δεν περιέχουν αυγό και βούτυρο, και η λιωμένη σοκολάτα στο εσωτερικό τους είναι το κερασάκι στην τούρτα, όπως λέμε!
Αποτελούν εξαιρετική επιλογή και για τους vegan!
Επίσης τα πασπάλισα με λίγη σπιτική γκρανόλα για να τους δώσω μια πιο crispy υφή, εσείς μπορείτε, αν θέλετε, να την παραλείψετε.
Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη η παρασκευή τους που μπορείτε κάλλιστα να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας ή ακόμη και να τα φτιάξουν τα ίδια, με τη βοήθεια σας πάντα, όσο αναφορά το ψήσιμο.
Αφήνω όμως τα πολλά λόγια και περνάω γρήγορα στη συνταγή.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Για τα Muffins Μπανάνας γεμιστά με σοκολάτα θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 11 με 12 μάφινς
- 320γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 110γρ ζάχαρη καρύδας ή οποιαδήποτε ζάχαρη προτιμάτε
- 230γρ γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε ελαφρύ γάλα
- 1 ώριμη μπανάνα
- 125γρ φυτικό λάδι
- 1 βανίλια σκόνη ή 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 60γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το topping (επικάλυψη)
- Γκρανόλα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και καλύπτουμε τις ειδικές θήκες για μάφινς με χαρτί αντικολλητικό ή χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το φυτικό λάδι, τη βανίλια, το γάλα και την μπανάνα, αφού πρώτα την έχουμε πολτοποιήσει καλά με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 και στη συνέχεια τοποθετούμε περίπου 5 γρ σοκολάτα κουβερτούρα στο κέντρο από κάθε μάφιν, πιέζοντάς το λιγάκι στο εσωτερικό της ζύμης.
Πασπαλίζουμε τα μάφινς με λίγη γκρανόλα της επιλογής μας και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα ένα με δυο μάφινς, αν βγαίνει καθαρή, τα μάφινς μας είναι έτοιμα.
Προσοχή, να λάβετε υπόψη σας ότι αν κάνετε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο από τα μάφινς θα υπάρχει η λιωμένη σοκολάτα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Καλή σας απόλαυση!
Να σας πω επίσης ότι, για όσους από εσάς με ακολουθούν στα social media, τόσο στο Instagram, όσο και στο Facebook, σας έχω ετοιμάσει ένα βιντεάκι με την προετοιμασία της φωτογράφισης (bihind the scenes). Είναι το πρώτο βιντεάκι που έφτιαξα μόνη εξολοκλήρου, γιαυτό να είστε λιγάκι επιεικής 🙂
Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Επίσης, θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας σχετικά με τα βίντεο, αν σας αρέσουν και ενδεχομένως τι θα θέλατε να δείτε από μένα.
Σας φιλώ!!
And remember that…Nothing says home like the smell of baking!