Share This Article
Αν σας αρέσει η πλούσια σοκολατένια γεύση σε συνδυασμό με το γιαούρτι, τότε το παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Με τρία βασικά υλικά, σοκολάτα, γιαούρτι και γάλα μπορείτε να φτιάξετε στη στιγμή αυτά τα υγιεινά παγωτίνια.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις προσθέτοντας τόσο το γιαούρτι της επιλογής σας, όσο και το γάλα που προτιμάτε, απλό ή σοκολατένιο.
Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε την ποσότητα του μελιού που εσείς θέλετε, ανάλογα με το πόσο γλυκό επιθυμείτε να είναι το παγωτό σας. Εγώ προτίμησα να μην προσθέσω πολύ μέλι, επειδή αγαπώ την έντονη γεύση της σοκολάτας, όπως και το γιαούρτι. Εσείς μπορείτε να δοκιμάστε το μείγμα, πριν το παγώσετε και να προσαρμόσετε την γλυκύτητα του παγωτού στα δικά σας γούστα.
Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα του παγωτού ψιλοκομμένα φρούτα όπως κεράσια ή φράουλες ή ακόμη και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας, σπασμένους σε μικρότερα κομμάτια. Μπορείτε επίσης, μόλις ξεφορμάρετε το παγωτό σας, να το γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες (εγώ πρόσθεσα επιπλέον και λίγη φράουλα που είχα φυλάξει στην κατάψυξη).
Και αν δε διαθέτετε τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι, στο τέλος του post σας δίνω ένα εύκολο tip για να φτιάξετε το παγωτό σας σε χάρτινα ποτηράκια.
Πραγματικά, το να φωτογραφίζεις ένα παγωτό ξυλάκι είναι πολύ δύσκολο με τόση ζέστη, πρέπει να είσαι οργανωμένος, να έχεις στο μυαλό σου ακριβώς το concept της φωτογράφισης και οι κινήσεις σου να είναι πολύ γρήγορες.
Επειδή όμως μπήκα στον πειρασμό να τραβήξω περισσότερες φωτογραφίες από αυτές που αρχικά είχα σχεδιάσει, το παγωτό μου άρχισε σιγά σιγά να λιώνει, είναι όμως τόσο μεστό σε υφή που φαίνεται ακόμη πιο λαχταριστό! Δε συμφωνείτε 😉
Ας περάσουμε στην συνταγή:
Για το παγωτό σοκολάτα με γιαούρτι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για περίπου 6 ξυλάκια ανάλογα το μέγεθος από τις θήκες
- 130γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 100ml γάλα αμυγδάλου ή άλλο γάλα της επιλογής μας ακόμη και με γεύση σοκολάτας
- 170γρ γιαούρτι της επιλογής μας
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη)
ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη
- Λιωμένη σοκολάτα
- Ξηρούς καρπούς της επιλογή μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το σοκολατένιο μείγμα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα για τουλάχιστον 5 με 8 λεπτά να κρυώσει.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι μαζί με τη βανίλια και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για παγωτό.
Παγώνουμε τα παγωτά μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Μετά το πέρας των 5 ωρών, λιώνουμε λίγη σοκολάτα σε μπεν μαρι και την αφήνουμε λίγο στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία της. Επιπλέον, αν θέλουμε, σπάμε και λίγους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, τόσο το φουντούκι, όσο και το αμύγδαλο ταιριάζουν πολύ με το παγωτό αυτό.
Βγάζουμε από την κατάψυξη όσα παγωτά θέλουμε, βουτάμε τις θήκες σε ζεστό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεφορμάρουμε το παγωτό και το γαρνίρουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.
Tip: Aν δεν έχετε τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάρτινα ποτηράκια. Θα καλύψετε την επιφάνεια τους με αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τα γεμίσετε με το παγωτό σας και στη συνέχεια θα το τρυπήσετε σε ένα μικρό σημείο στο κέντρο έτσι ώστε να περάσετε τα ειδικά ξυλάκια.
Αν πάλι δεν έχετε ξυλάκια, τα μικρά ξύλινα κουταλάκια θα κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους. Αφού παγώσουν, θα ξεφορμάρετε τα παγωτίνια από τα χάρτινα ποτηράκια σκίζοντάς τα προσεκτικά.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά και σε άλλες αγαπημένες μου συνταγές για εύκολο και υγιεινό παγωτό, όπως το Παγωτό σοκολάτα με μπανάνα και ταχίνι, το Παγωτό ξυλάκι δυο γεύσεων μπανάνα-σοκολάτα και το Παγωτό μπανάνα-φράουλα με granola το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και με κεράσι.
Enjoy!
…………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
2 Comments
Βίκυ
Τέλειο παγωτό , χωρίς ενοχές!!!
Handmadelittletreats
Χαίρομαι που σας άρεσε!