Share This Article
Αυτή η εποχή είναι γεμάτη από υπέροχα φρέσκα λαχανικά. Σκέφτηκα λοιπόν, να ετοιμάσω μία τορτίγια τόσο πλούσια σε γεύση που θα σας εκπλήξει.
Άλλωστε είναι η περίοδος που, λόγω ζέστης, καταφεύγουμε κυρίως σε γρήγορες, νόστιμες και ελαφριές συνταγές. Μια τέτοια λοιπόν, γευστική πρόταση, εύκολη και κυρίως νόστιμη σας έχω ετοιμάσει για σήμερα.
Αγαπώ πολύ τις τορτίγιες, μπορείς να τις γεμίσεις με τα υλικά της αρεσκείας σου, να τις τυλίξεις και να τις πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στη θάλασσα ή στην επόμενη εξόρμηση σου στην εξοχή.
Και τι καλύτερο λοιπόν, από το να γεμίσεις την τορτίγια σου με φρέσκα λαχανικά εποχής, όπως μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματάκια και αγγούρι.
Για να απογειωθεί όμως η τορτίγια μας γευστικά χρειάζεται και κάτι ακόμη. Ένα υλικό που θα έρθει να ισορροπήσει με τη γλυκιά γεύση των λαχανικών και θα δώσει στην τορτίγια μας επιπλέον νοστιμιά. Αυτό το υλικό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο μου μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® από τη Χίο.
Το μαλακό τυράκι Κατσικάκι Μαστέλο® είναι ένα από τα αγαπημένα μου τυράκια καθώς έχει πλούσια γεύση με χαμηλά λιπαρά, είναι μαλακό και είναι ιδανικό για σαλάτες και σάντουιτς. Μεταξύ μας, εγώ το απολαμβάνω με τα πάντα, ακόμη και τριμμένο στις μακαρονάδες μου 😉
Δεν μπορώ λοιπόν να σας περιγράψω την πλούσια γεύση που έχει η τορτίγια που σας ετοίμασα σήμερα. Οι γεύσεις δένουν τόσο όμορφα μεταξύ τους. Τα ψητά λαχανικά μαζί με τα ελαφρώς σκορδάτα ντοματάκια έρχεται να δροσίσει η σως γιαουρτιού και το αγγουράκι. Τέλος, το μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® μαζί με το κουκουνάρι και τα φρέσκα φύλλα βασιλικού ολοκληρώνουν τη τορτίγια μας γευστικά και της προσθέτουν νοστιμιά και άρωμα.
Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε.
ΥΛΙΚΑ για περίπου 6 τορτίγιες
Για τα ψητά λαχανικά θα χρειαστούμε:
- 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
- 2 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μαριναρισμένα ντοματάκια θα χρειαστούμε:
- Μικρά ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Μία μικρή σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- Αλάτι
- Λίγη ρίγανη αποξηραμένη
Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα θα χρειαστούμε:
- 100γρ γιαούρτι
- 1 με 1,5 κ. σούπας απαλή μουστάρδα
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού μέλι
- Ααλάτι & Πιπέρι κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
- Τορτίγιες
- Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®
- Κουκουνάρι
- Φύλλα βασιλικού
- Λεπτές φέτες αγγουριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα μαριναρισμένα ντοματάκια
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες.
Για τα ψητά λαχανικά
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα σχαροτήγανο να ζεσταθεί.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες. Οι φέτες μας δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ χοντρές, αλλά ούτε και πολύ λεπτές.
Καθαρίζουμε από τους σπόρους και το κοτσάνι τους τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα λαχανικά πολύ καλά.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ζεστό σχαροτήγανο το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας τα και από τις δυο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο λαδάκι ακόμη.
Για τη σως γιουρτιού με μουστάρδα
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε. Για έξτρα νοστιμιά στη σως γιαουρτιού, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο από το ζουμάκι που έχουν βγάλει τα μαριναρισμένα ντοματάκια.
Τέλος, ετοιμάζουμε τις τορτίγιες.
Απλώνουμε στις τορτίγιες μας τα ψητά λαχανικά, μπόλικο Κατσικάκι Μαστέλο® σε φέτες, το οποίο δένει εξαιρετικά με τα ψητά λαχανικά και λίγα μαριναρισμένα ντοματάκια. Προσθέτουμε αγγούρι σε πολύ λεπτές φέτες, λίγη σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και λίγα φύλλα βασιλικού.
Τυλίγουμε τις τορτίγιες μας και σερβίρουμε.
Σημείωση
Αν σας περισσέψουν ψητά λαχανικά μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα απολαύσετε την επόμενη μέρα σε σάντουιτς, σε σαλάτα ή ακόμη και να τα προσθέσετε στο ριζότο σας. Μη ξεχάσετε να προσθέσετε μπόλικο τυράκι.
Enjoy!
………………………………………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
………………………………………………………………
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Μαστέλο® από τη Χίο. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου .