Share This Article
Ένα καλό πρωινό σου δίνει ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά.
Η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να έχω ξεκινήσει τη μέρα μου χωρίς πρωινό.
Προτιμώ να ξυπνήσω λίγα λεπτά νωρίτερα για να απολαύσω το πρωινό μου, παρά να τρέχω πρωί πρωί με άδειο στομάχι.
Μόνο όταν βγαίνω για το πρωινό μου τρέξιμο, επιλέγω να το απολαμβάνω με την ησυχία μου μετά την προπόνηση.
Ανάλογα λοιπόν το χρόνο που έχω στη διάθεση μου, φροντίζω να έχω στη στιγμή έτοιμο πρωινό.
Όταν λοιπόν ο χρόνος μου δεν είναι περιορισμένος, ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά είναι η ζεστή σοκολατένια κρέμα βρώμης, που πάντα φροντίζω να τη συνοδεύω με φρέσκα φρούτα εποχής και λίγους ξηρούς καρπούς.
Έτσι λοιπόν σήμερα, λόγω του ότι ψύχρανε λιγάκι πάλι ο καιρός, την πεθύμησα. Την ετοίμασα, την απόλαυσα και σας την παρουσιάζω.
Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω ανεβάσει και παλαιότερα στο blog εδώ, αυτή τη φορά όμως πρόσθεσα στα υλικά της και λίγο ταχίνι.
Για τη Σοκολατένια κρέμα βρώμης θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 1 μερίδα
- 40 γρ βρώμη
- 200 ml γάλα αμυγδάλου ή άλλο της επιλογή σας
- 1 κουτ.σούπας κακάο
- 1 κουτ.γλυκου ταχίνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι αγαύης
- Λίγη κανέλα
Φρούτα εποχής & Ξηροί καρποί για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από αυτά για το σερβίρισμα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έρθει σε βρασμό.
Η κρέμα είναι έτοιμη, όταν έρθει σε βρασμό και δέσει.
Προσοχή! Μην την αφήσετε αρκετή ώρα να βράζει γιατί θα σας καεί.
Τη σερβίρουμε αμέσως σε ένα μπολ μαζί με τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.
Enjoy!
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.