Share This Article
Είναι ένα από εκείνα τα πρωινά που ξυπνάω και έξω βρέχει, τι πρωτότυπο άλλωστε, έχω λοιπόν αρκετό χρόνο για να απολαύσω το πρωινό μου.
Έχω όρεξη όμως για κάτι διαφορετικό σήμερα. Κάτι ζεστό, που θα με τονώσει και θα με κρατήσει χορτάτη.
Θα φτιάξω ένα ζεστό smoothie σκέφτομαι, με γάλα αμυγδάλου. Θα του προσθέσω κανέλα, η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αντιμικροβιακές ιδιότητες και λατρεύω τη γεύση και τη μυρωδιά της, τζίντζερ που βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ανακουφίζει από γαστρεντερικές διαταραχές και μέλι, για να γλυκαθώ λιγάκι.
Επειδή όμως μόνο με το γάλα, κακά τα ψέματα, δε θα χορτάσω, πρόσθεσα βρώμη και μια κουταλιά ταχίνι για να πάρω την απαιτούμενη ενέργεια για να ξεκινήσω τη μέρα μου.
Αρχικά έριξα στο multi τη βρώμη, τη χτύπησα για να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται και πρόσθεσα το μισό γάλα, την κανέλα, το τζίντζερ και το ταχίνι. Συνέχισα να χτυπάω στο multi το μείγμα μου για να ομογενοποιηθεί καλά και μετά το άδειασα σε ένα κατσαρολάκι. Πρόσθεσα το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και το ζέστανα καλά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Όσο περισσότερο αφήνουμε το μείγμα επάνω στη φωτιά, τόσο περισσότερο πήζει. Μπορούμε να το ζεστάνουμε ελαφρώς και να το απολαύσουμε πιο ρευστό, ως smoothie ή μπορούμε να το αφήσουμε παραπάνω στη φωτιά και να πάρει τη μορφή κρέμας. Σημαντικό είναι να ανακατεύουμε την κρέμα συνεχώς για να μην κολλήσει.
Η κρέμα θα έχει μια ωραία υφή όσο είναι ζεστή αλλά όσο κρυώνει πήζει.
Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με άλλο γάλα της επιλογής σας και το ταχίνι με κακάο με απλό ταχίνι ή με άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, όπως αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο. Κάντε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς και απολαύστε ένα χορταστικό και τονωτικό πρωινό γεύμα!
Σερβίρουμε την κρέμα βρώμης ζεστή, σκέτη ή μπορούμε να την συνοδεύσουμε με φρέσκα φρούτα εποχής. Εγώ επέλεξα να την συνοδεύσω με τη ζεστή μαρμελάδα με μούρα που σας έχω παρουσιάσει στο blog (θα τη βρείτε εδώ).
Πάμε λοιπόν να τη φτιάξουμε.
Για τη ζεστή κρέμα βρώμης με ταχίνι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
- 440ml γάλα αμυγδάλου
- 90γρ βρώμη
- 2 κ. της σούπας ταχίνι με κακάο ή όποιο άλλο βούτυρο ξηρών καρπών προτειμάτε.
- 1 κ. του γλυκού κανέλα
- ½ κ. του γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
- 1 γεμάτο κουτάλι της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης για τη vegan εκδοχή της (δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο ακόμη αν τη θέλετε πιο γλυκιά)
- 1 κ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο multi ρίχνουμε αρχικά τη βρώμη και την χτυπάμε για να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται. Προσθέτουμε το μισό γάλα, την κανένα, το τζίντζερ και το ταχίνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να ενσωματωθούν τα υλικά στην κρέμα και να μη μας κολλήσει. Όσο περισσότερο αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά, τόσο περισσότερο θα δένει.
Αν δεν την αφήσουμε να δέσει πολύ, θα έχουμε ένα ζεστό smoothie, αν πάλι την αφήσουμε να δέσει, θα απολαύσουμε μια γεμάτη σε γεύση και άρωμα κρέμα, ιδανική για τα κρύα πρωινά.
Σερβίρουμε την κρέμα ζεστή σκέτη ή με το topping της επιλογής μας.
Enjoy!
…………………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ