Share This Article
Το αγαπημένο μου γλυκό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ξεκάθαρα το παγωτό. Δεν μπορώ να αντισταθώ στο παγωτό, ποιος μπορεί άλλωστε!
Όταν φτιάχνω παγωτό στο σπίτι επιλέγω κυρίως την πιο υγιεινή εκδοχή του, έτσι το απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρα.
Αυτό το παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι και το πρώτο παγωτό ξυλάκι που έχω φτιάξει στο σπίτι. Είναι από τα αγαπημένα μας παγωτά γιατί είναι εύκολο στο να γίνει, δροσερό και πάνω απ’όλα υγιεινό!
Πρόκειται για ένα παγωτό ξυλάκι δυο γεύσεων, μπανάνα και σοκολάτα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το παγωτό μας είναι απλά και τα έχουμε σίγουρα στην κουζίνα.
Αρχικά φτιάχνουμε τη γεύση μπανάνα, παγώνουμε για λίγο και στη συνέχεια ετοιμάζουμε και τη γεύση με τη σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε αντίστροφα.
Να τονίσω ότι δε χρησιμοποιούμε στα παγωτίνια μας επεξεργασμένη ζάχαρη, αλλά λίγο μέλι μόνο στη γεύση της μπανάνας, αν πάλι θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι στη γεύση σοκολάτας. Επειδή εμένα μου αρέσει η σοκολάτα να μην είναι πολύ γλυκιά δεν πρόσθεσα καθόλου γλυκαντικό.
Πως μπορούμε να φτιάξουμε vegan το παγωτό μας
Τα παγωτίνια αυτά είναι υγιεινά αλλά όχι vegan. Αν επιθυμείτε να τα μετατρέψετε σε vegan, αντικαταστήστε το γιαούρτι με γιαούρτι καρύδας και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου. Φροντίστε και η σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι vegan. Αν επιλέξετε να φτιάξετε τη vegan εκδοχή τους, θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα μπλέντερ και τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι. Τώρα θα μου πείτε, αν δεν έχουμε τις θήκες αυτές τι θα μπορούσατε να κάνουμε….σας έχω τη λύση!
Θα χρησιμοποιήσετε χάρτινα ποτηράκια, στα οποία μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια τους με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια να ανοίξουμε μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος για να περάσουμε τα ειδικά ξυλάκια. Αν πάλι δεν έχετε ξυλάκια, τα μικρά ξύλινα κουταλάκια θα κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους. Αφού παγώσουν, θα μπορούμε να αφαιρέσουμε τα παγωτίνια από τα χάρτινα ποτηράκια σκίζοντάς τα προσεκτικά.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε παγωτό ξυλάκι με γεύση μπανάνα-σοκολάτα.
ΥΛΙΚΑ για 10 θήκες παγωτού (ανάλογα το μέγεθος)
Για τη γεύση μπανάνα
- 2 ώριμες μπανάνες κατεψυγμένες
- 60 γρ γάλα αμυγδάλου
- 60 γρ γιαούρτι
- 1 κουτάλι της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
Για τη γεύση σοκολάτας
- 2 ώριμες μπανάνες κατεψυγμένες
- 60 γρ γιαούρτι
- 60 γρ γάλα αμυγδάλου
- 1 ½ κουτάλι της σούπας σκόνη κακάο
- 50γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με τη γεύση μπανάνα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις 2 μπανάνες, το γάλα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Βγάζουμε από το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στις ειδικές θήκες για παγωτό και τις γεμίζουμε μέχρι τη μέση.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά ετοιμάζουμε το μείγμα με τη γεύση σοκολάτας.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη γεύση σοκολάτας εκτός από τις σταγόνες και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε πάνω από το παγωτό μπανάνα το μείγμα με τη σοκολάτα και γεμίζουμε τις θήκες.
Τοποθετούμε το καπάκι στις θήκες και τα ειδικά ξυλάκια και βάζουμε τα παγωτά μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Μετά το πέρας των 5 ωρών βγάζουμε από την κατάψυξη όσες θήκες θέλουμε, τις αφήνουμε για πολύ λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε το παγωτό. Αν βιαζόμαστε, βρέχουμε τις θήκες εξωτερικά με λίγο νερό και ξεφορμάρουμε!
Enjoy!
……………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ