Share This Article
Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για να μαζευόμαστε σε σπίτια για κρασάκι και καλή παρέα. Ακόμη και την παραμονή της πρωτοχρονιά για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τον μπουφέ και όχι τα στημένα τραπέζια.
Μου αρέσει να μαζευόμαστε σπίτι, να φτιάχνω διάφορα μεζεδάκια και να απολαμβάνουμε το κρασί μας.
Σήμερα λοιπόν θα σου παρουσιάσω μία πολύ εύκολη πρόταση αλλά συνάμα εντυπωσιακή για ελαφριά μακαρονοσαλάτα ιδανική για μπουφέ, πάρτι, για μία βραδιά με φίλους σπίτι ή, γιατί όχι, και για ένα εορταστικό τραπέζι.
Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα μικρά σουβλάκια με τορτελίνι θα τα αγαπήσουν όλοι!
Μπορείς να τα ετοιμάσεις νωρίτερα και να προσθέσεις ό,τι υλικά θέλεις. Εγώ προτίμησα υλικά που είναι αγαπητά απ’όλους και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρύ, αρωματικό και πεντανόστιμο.
Θα χρειαστείς τορτελίνια, εγώ προτίμησα να έχουν γέμιση με τυρί, ντοματάκια, baby σπανάκι ή φύλλα βασιλικού, μικρές μπάλες μοτσαρέλας και προσούτο. Απαραίτητο φυσικά είναι το dressing που θα φτιάξεις και στο οποίο θα αφήσεις τα τορτελίνια να μαριναριστούν και θα προσθέσεις και λίγο στα σουβλάκια πριν τα σερβίρεις.
Όσον αφορά το dressing αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί προσθέτει άρωμα και γεύση στη μακαρονοσαλάτα σου. Προτίμησε ένα μείγμα πολλών μυρωδικών όπως βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, γλυκό μπούκοβο και κρεμμύδι σε σκόνη. Επιπλέον θα χρειαστείς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι λευκό ή αν προτιμάς τις πιο έντονες γεύσεις μπορείς να προσθέσεις βαλσάμικο, μουστάρδα, μέλι και φυσικά θα προσθέσεις αλάτι και πιπέρι.
Με το dressing πρώτα θα μαρινάρεις τα τορτελίνια αφού κρυώσουν, όσο περισσότερη ώρα τόσο το καλύτερο και μετά με αυτά θα τα φτιάξεις τα σουβλάκια σου.
Επιπλέον υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι ελιές, σαλάμι ή κάποιο άλλο αλλαντικό της επιλογής σου, όποιο τυρί ημίσκληρο προτιμάς ή ακόμη και λιαστή ντομάτα.
Πάμε να τα φτιάξουμε;
Για τη μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια σε σουβλάκι θα χρειαστείς:
Υλικά
- Τορτελίνια της επιλογής σου, εγώ προτίμησα με γέμιση τυρί
- Ντοματάκια
- Φύλλα από baby σπανάκι ή βασιλικού
- Μίνι μοτσαρελάκια
- Προσούτο ή το αλλαντικό της επιλογής σου
Για το dressing
- 70ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ/σ λευκό ξύδι ή βαλσάμικο
- 1 κ/γ μουστάρδα
- 1 κ/γ μέλι
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, γλυκό μπούκουβο ή ακόμη και σκόνη κρεμμυδιού.
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.
Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Ρίχνουμε το dressing στα τορτελίνια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν. Μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο έως 24 ώρες.
Λίγο πριν τα σερβίρουμε φτιάχνουμε τα σουβλάκια.
Σε ένα μικρό σουβλάκι περνάμε ένα ντοματάκι, μετά ένα τορτελίνι, το φύλλο από το σπανάκι, τη μοτσαρέλα, το προσούτο και τέλος πάλι ένα τορτελίνι.
Μπορούμε να φτιάξουμε τα σουβλάκια όσο μεγάλα θέλουμε και να προσθέσουμε τα υλικά στη σειρά που θέλουμε.
Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μία πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον dressing.
Καλή απόλαυση!
……………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.