Share This Article
Παρόλο που φέτος όλοι θα είμαστε πολύ οικογενειακά στο γιορτινό τραπέζι για την αλλαγή του χρόνου, είμαι σίγουρη πως οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά! Εκτός λοιπόν από τα μεζεδάκια και τα γλυκάκια, που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε ετοιμάσει, ξεχωριστή θέση θα έχει σίγουρα στο τραπέζι μας ένα εορταστικό κρασί.
Ιδανική επιλογή για να το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο, καθώς αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για τα αλλαντικά και τα τυριά μας, είναι το κρασί που σας προτείνω σήμερα.
Πρόκειται για μια εορταστική Sangria με λευκό κρασί η οποία αποκτά μια ιδιαίτερη αρωματική και πικάντικη γεύση καθώς περιέχει μηλίτη και τσιτσιμπύρα.
Και θα μου πείτε τώρα τι είναι η τσιτσιμπύρα.
Δεν πρόκειται για μπύρα αλλά για ένα αφρίζον αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό που αποτελείται από τζίντζερ, φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό τα οποία «ζυμώνονται» στο καζάνι για να παράγουν ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση. Η πρώτη ωρίμανση γίνεται μέσα στο καζάνι, όσο τα υλικά ανακατεύονται για να «δέσουν» και η δεύτερη ολοκληρώνεται μέσα στη φιάλη όπου το αναψυκτικό μένει για πέντε μέρες μέχρι να αποκτήσει την αυθεντική του γεύση. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε!
Περισσότερα για την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής της μπορείτε να μάθετε εδώ.
Θα τη βρείτε στα ψυγεία και αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού μου της Κέρκυρας. Η εξαγωγή της εκτός νησιού ήταν δύσκολη καθώς αν ανακινηθεί, πριν το άνοιγμα της, θα αφρίσει και με το άνοιγμα της θα χυθεί όλη έξω από το μπουκάλι. Πλέον όμως μπορείτε κάλλιστα να τη βρει σε επιλεγμένα καταστήματα και εκτός Κερκύρας τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη (μπορείτε να δείτε εδώ).
Τώρα αν δεν βρείτε τσιτσιμπύρα θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αναψυκτικό, όπως λεμονάδα, και να αρωματίσετε τη Sangria σας με λίγο τζίντζερ.
Αναπόσπαστο κομμάτι για να έχει η Sangria υπέροχο άρωμα και γεύση είναι τα φρούτα που θα τη συνοδεύσουν. Ιδανικά λοιπόν είναι το πορτοκάλι και το μήλο. Επιπλέον, πρόσθεσα και λίγους σπόρους ροδιού να για της δώσω μια πιο εορταστική εμφάνιση.
Η προετοιμασία της δε θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά και μπορείτε να τη σερβίρετε κατευθείαν ή ακόμη καλύτερα να την αφήσετε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα της.
Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και θα απολαύσετε ένα υπέροχο αρωματικό και εορταστικό κρασί.
Πάμε να τη φτιάξουμε.
ΥΛΙΚΑ για τη λευκή εορταστική Sangria
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί της αρεσκείας σας – 750ml
- 1 μπουκάλι μηλίτη – 330ml (θα τον βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ μαζί με τις μπύρες)
- 250ml τσιτσιμπύρα
- 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα σε μικρές φέτες (ακέρωτα)
- 2 μήλα κομμένα σε φέτες
- Σπόρους ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κανάτα αδειάζουμε το κρασί, το μηλίτη και τη τσιτσιμπύρα.
Προσθέτουμε τις φέτες από το πορτοκάλι και το μήλο (προσοχή θα πρέπει να έχουν πλυθεί προσεκτικά τα φρούτα καθώς θα τα χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).
Ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις. Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε και κατευθείαν. Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε και τους σπόρους ροδιού.
Στην υγειά σας και καλή απόλαυση!
Να έχετε μια υπέροχη Νέα Χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και πολύ Χαρά!
Θα τα πούμε ξανά μέσα από το blog με την Νέα Χρονιά!
……………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ