Share This Article
Το Σαββατοκύριακο προβλέπετε αρκετά ζεστό και τι καλύτερο από ένα σπιτικό, δροσερό, και άκρως γευστικό ρόφημα.
Αυτή λοιπόν η φραουλάδα που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι ιδανική για όλη την οικογένεια.
Στο ψυγείο μου, αυτήν την εποχή, υπάρχουν πάντα φράουλες. Οι φραουλίτσες μου λοιπόν είχαν ωριμάσει αρκετά και έπρεπε να της εκμεταλλευτώ με κάποιο τρόπο για να μη χαλάσουν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα το κουράγιο για να φτιάξω κάτι το ιδιαίτερο, έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια δροσιστική φραουλάδα με λεμόνι. Την έφτιαξα λοιπόν στη στιγμή, την έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και την απολαύσαμε αργότερα με την ηρεμία μας.
Λατρεύω τη σπιτική λεμονάδα, συνήθως την απολαμβάνουμε όταν επισκεπτόμαστε τους γονείς μου στο σπίτι μας στο χωριό το καλοκαίρι. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο συνδυασμός της φράουλας με το λεμόνι σε ένα ρόφημα, άλλωστε το έχω δοκιμάσει και σε γλυκό και το αποτέλεσμα με δικαίωσε (Cupcakes με φράουλα και κρέμα λεμονιού)
Οι αναλογίες που σας δίνω στη συνταγή καλύπτουν τις δικές μου γευστικές επιλογές. Εσείς από την άλλη μπορείτε να παίξετε με τα υλικά.
Μπορεί να θέλετε πιο γλυκιά τη φραουλάδα σας ή πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού ή της φράουλας. Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού, απλά προσθέστε περισσότερο λεμόνι, φροντίστε όμως να τη δοκιμάσετε πριν τη σερβίρετε, για να ισορροπήσετε τη γλυκιά της γεύση προσθέτοντας επιπλέον μέλι.
Στις περισσότερες, για να μην πω σε όλες τις συνταγές που κοίταξα στο internet αναγράφετε ότι θα πρέπει να σουρώσουμε τη φράουλα, αφού την πολτοποιήσουμε, για να αφαιρεθούν τα μικρά σποράκια που έχει.
Ειλικρινά, θα σας πω ότι το βρίσκω περιττό. Προσωπικά μου αρέσει να έχει η φραουλο-λεμονάδα μου πλούσια γεύση. Αν τώρα σας ενοχλεί αυτή η ελάχιστα πιο παχιά σύσταση που έχει το ρόφημα μπορείτε, αφού περάσετε τις φράουλες από το multi, να σουρώσετε τον πουρέ τους και να χρησιμοποιήσετε μόνο το χυμό τους.
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ανθρακούχο νερό ή κάποιο αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας και θα έχετε στη στιγμή ένα κοκτέιλ με φρουτένια γεύση.
Αφού την ετοιμάσετε λοιπόν, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις της και στη συνέχεια τη σερβίρετε με μπόλικα παγάκια.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την πιο αρωματική και κατακόκκινη φραουλάδα με λεμόνι.
ΥΛΙΚΑ για 2 μεγάλα ποτήρια του νερού
- 120ml νερό
- 100γρ μέλι
- 200γρ φράουλες
- 60ml νερό
- 160ml χυμό λεμονιού
- 120ml νερό
Φράουλες για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά βάζουμε το νερό με το μέλι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας το σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.
Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος, το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις φράουλες.
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο multi μαζί με το νερό (τα 60ml) και φτιάχνουμε έναν ωραίο πουρέ.
Αδειάζουμε τον πουρέ φράουλας σε ένα μπολ. Αν θέλουμε τον περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τους σπόρους.
Σε μια μεγάλη κανάτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό (120ml), τον πουρέ φράουλας και το σιρόπι μελιού.
Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν κρίνουμε αναγκαίο προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμη. Αν πάλι θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του λεμονιού, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τη φραουλο-λεμονάδα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε με πάγο.
Σημειώσεις
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη φραουλάδα σας ανθρακούχο νερό, κάποιο αλκοολούχο ποτό ή επιπλέον παγωμένο νερό για να αραιώσετε τη σύσταση της.
Αν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά και η γεύση του δυόσμου, μπορείτε να προσθέσετε λίγα φύλλα σε μία κούπα, να τα τρίψετε προσεκτικά με ένα μικρό γουδοχέρι για να απελευθερώσουν όλο το άρωμα τους και στην συνέχεια να τα ρίξετε στην κανάτα με τη φραουλάδα.
Enjoy!
………………………………………………………………
Μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.