Share This Article
Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη πολλών! Όταν μάλιστα έχεις τη δυνατότητα να την απολαύσεις χωρίς ενοχές, τότε ακόμη καλύτερα!
Αυτές λοιπόν οι τρούφες σοκολάτας σου προσφέρουν ακριβώς αυτό!
Πλούσια σοκολατένια γεύση χωρίς ενοχές. Ιδανικές για σνακ, για κέρασμα αλλά και για να καλύψουν την ανάγκη σου για γλυκό.
Απλά υλικά, ένας επεξεργαστής τροφίμων και λίγα λεπτά από το χρόνο σου, αρκούν για να ετοιμάσεις αυτά τα υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με φουντούκι και καρύδα.
Αν πάλι δε σου αρέσει το φουντούκι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε ξηρό καρπό προτιμάς.
Τη δεύτερη φορά που τα έφτιαξα, αντικατέστησα το φουντούκι με καρύδι, το οποίο όμως δεν έψησα και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου εξαιρετικό.
Τα τρουφάκια αυτά δεν είναι πολύ γλυκά. Οι χουρμάδες είναι το μοναδικό γλυκαντικό που περιέχουν, οπότε επιλέξτε ώριμους και μαλακούς χουρμάδες, κατά προτίμηση βασιλικούς χουρμάδες – Medjool dates.
Τώρα αν δεν βρίσκετε βασιλικούς χουρμάδες, προτιμήστε άλλη ποικιλία, όπως Deglet nour, όποιους χουρμάδες όμως και αν επιλέξετε, φροντίστε να διαβάσετε τα συστατικά τους, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν περιέχουν συντηρητικά και επιπλέον γλυκαντικά.
Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή μου και να μου πείτε τη γνώμη σας.
ΥΛΙΚΑ για 22 με 23 μικρά τρουφάκια
- 150γρ φουντούκια
- 100γρ χουρμάδες (απύρηνους)
- 50γρ καρύδα τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας κακάο
- 60γρ σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
- 1κ.γλ. φυτικό έλαιο
Για την επικάλυψη
- 160γρ σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
- 1 κ.γλ. φυτικό έλαιο
- Φουντούκια χοντροσπασμένα
- Καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμού.
Απλώνουμε τα φουντούκια επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε τα φουντούκια για 8 με 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα τρίβουμε για να βγει η φλούδα τους και τα ρίχνουμε σε έναν επεξεργαστεί τροφίμων ή σε ένα δυνατό multi.
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε και αυτούς στον επεξεργαστή τροφίμων.
Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν τα φουντούκια με τους χουρμάδες. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό έλαιο, το κακάο και την καρύδα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ενιαία πάστα. Προσοχή, αν το multi σας δεν είναι πολύ δυνατό, θα πρέπει να κάνετε κάποια διαλείμματα στο ενδιάμεσο.
Τέλος, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και τη ρίχνουμε και αυτή στα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε αρχικά το μείγμα στον επεξεργαστή τροφίμων και αν κριθεί αναγκαίο ανακατεύουμε το μείγμα και με μια ξύλινη κουτάλα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε μια βάση, την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε τα σοκολατένια τρουφάκια στο ψυγείο για μια ώρα περίπου, μέχρι να παγώσουν.
Αφού παγώνουν τα τρουφάκια, ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε και το φυτικό έλαιο για να γίνει πιο λεπτόρρευστη.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, βγάζουμε τα τρουφάκια από το ψυγείο, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε ένα φλιτζάνι και βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα.
Φροντίζουμε να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα πασπαλίζουμε αμέσως με φουντούκι χοντροσπασμένο και καρύδα τριμμένη.
Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο εκτός ψυγείου.
Enjoy!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
4 Comments
Βουλα
Συγχαρητήρια, πραγματικά πολύ νόστιμα. Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι χωρίς ζάχαρη.
Ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές.
Handmadelittletreats
Σας ευχαριστώ πολύ.. Χαίρομαι που σας άρεσαν!