Share This Article
Το πρωινό μας είναι το πολυτιμότερο γεύμα της ημέρας, ξυπνά τον οργανισμό μας και του δίνει όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για να λειτουργήσει σωστά.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω λοιπόν την πιο υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας.
Δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μου Granola ,αλλιώς τα γνωστά <<δημητριακά>>, για το γάλα, το γιαούρτι μας και όχι μόνο..
Θα σας δείξω την απλή εκδοχή της. Η διαδικασία παρασκευής είναι τόσο απλή που αν μπείτε στη διαδικασία να τη φτιάξετε δε θα αγοράσετε ξανά έτοιμη (η οποία περιέχει ζάχαρη και λιπαρά)
Τα υλικά μας :
150 γρ νιφάδες βρώμης
150 γρ νιφάδες σίκαλης
100 γρ αμύγδαλα ανάλατα, ωμά και χοντροσπασμένα
1 φλιτζάνι ανάμεικτους κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους
1 κουτ. σούπας κανέλα
100ml σιρόπι αγαύης ή μέλι
3 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
Αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.. πχ βερίκοκα, κράνμπερις, σταφίδες..
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης και σίκαλης, τα αμύγδαλα, την κανέλα και τους ηλιόσπορους – κολοκυθόσπορους.
Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης ή μέλι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε καλά το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή στο ψήσιμο γιατί αρπάζει γρήγορα!!
Την βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε στη granola μας αποξηραμένα φρούτα τις αρεσκείας μας όπως ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα.
Αφού κρυώσει καλά τη συσκευάζουμε σε βάζα και την έχουμε έτοιμη για το πρωινό μας….για να είμαι ειλικρινής εγώ τη δοκίμασα και στη σαλάτα μου!!
Ακολουθούν δυο δικές μου προτάσεις για να ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό με granola.
Granola με γιαούρτι, μέλι, σπόρους chia και φρέσκες φράουλες
Granola με γιαούρτι, μέλι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ
And remember…A good breakfast fuels you up and gets you ready for the day!