Share This Article
Η Αποκριά είναι μια γιορτή για όλους και κυρίως για τα παιδιά γεμάτη γέλια, χαρά, μουσική και πολλά χρώματα !!
Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα έχει τα χρώματα της Αποκριάς και την αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων, τη σοκολάτα!!
Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να φτιάξω Cookies και μου είχαν λείψει, άσε που είναι και η εύκολη λύση όταν θες απεγνωσμένα κάτι γλυκό, δεδομένου ότι μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη , έτσι όταν έχεις διάθεση για κάτι σοκολατένιο, ως δια μαγείας, εμφανίζονται μπροστά σου!
Τα μαλακά λοιπόν μπισκοτάκια –Cookies που επέλεξα να σας παρουσιάσω σήμερα είναι αφράτα, λιώνουν στο στόμα και ξαφνιάζουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους καθώς περιέχουν πολύχρωμα κουφετάκια, σταγόνες λευκής σοκολάτας και πολύχρωμη τρούφα.
Το καφέ σκούρο χρώμα τους αποτελεί τέλειο καμβά για όλα αυτά τα χρωματιστά κουφετάκια!
Για τα Μαλακά σοκολατένια Cookies με λευκή σοκολάτα και πολύχρωμα κουφετάκια θα χρειαστούμε:
Υλικά για περίπου 30 Cookies (αν θέλετε λιγότερα μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση)
- 225 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 75 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 175 γρ ανοιχτή καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 65 γρ κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι ( ¼ κουτ.γλυκού)
- 170 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
- 170 γρ σοκολατένια κουφετάκια ή σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
- χρωματιστή τρούφα σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες να αφρατέψουν .
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά, αφού ενσωματωθεί καλά στο μείγμα μας το πρώτο ρίχνουμε και το δεύτερο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Θα έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα καραμελάκια μας και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη με μια μεμβράνη για να μπορούμε πιο εύκολα να φτιάξουμε τα μπισκότα στη συνέχει και για να μην απλώσουν πολύ στο ψήσιμο. Εγώ λόγω έλλειψης χρόνου δεν τα έβαλα και μια χαρά έγιναν!
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο ρηχά ταψιά φούρνου και με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού, δεν είναι ανάγκη να είναι τέλειο το σχήμα τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Προσοχή αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα τους γιατί απλώνουν αρκετά και θα σας κολλήσουν.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά, ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος που θα έχουν τα Cookies.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε πάνω στο ταψί να κρυώσουν καλά, θα είναι αρκετά μαλακά όταν βγουν από το φούρνο, μην παραξενευτείτε, όσο περνάει η ώρα θα σκληραίνουν.
Στη συνέχεια τα μεταφέρετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Αφού κρυώσουν τα τοποθετείτε σε ένα κουτάκι μεταλλικό ή ένα μπολ και τα σκεπάζεται με το καπάκι του. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου έως και 7 μέρες, αν μείνουν τόσο!
Μπορούμε αφού κρυώσουν να βάλουμε κάποια στην κατάψυξη για να διατηρηθούν περισσότερο, αφού τα έχουμε τυλίξει καλά. Τα αφαιρούμε από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή Αποκριά σε όλους γεμάτη χαρά και χρώματα!
And remember….In the Cookie of life, friends are Chocolate Chips!
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @handmadelittletreats ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.