Share This Article
Θέλεις ένα γλυκάκι που μπορείς να φτιάξεις στη στιγμή με απλά υλικά που να είναι θρεπτικό, χορταστικό και φουλ σοκολατένιο;
Δοκίμασε αυτό το υπέροχο ζουμερό σοκολατένιο μπράουνις που δεν περιέχει καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη αλλά φυσικά γλυκαντικά, όπως χουρμάδες, τους οποίους μεταβολίζει εντελώς διαφορετικά ο οργανισμός μας.
Πρόκειται για ένα γλυκάκι θρεπτικό που δε θα έχεις καθόλου τύψεις όταν το απολαμβάνεις. Είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό μπλέντερ.
Όσον αφορά τα υλικά της συνταγής μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιους ξηρούς καρπούς θέλεις, εγώ επέλεξα καρύδια, είναι όμως πολύ ωραία και τα φουντούκια αλλά και τα αμύγδαλα.
Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις το φιστικοβούτυρο με ταχίνι ή αμυγδαλοβούτυρο όπως επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το ρόφημα αμυγδάλου με ρόφημα σόγιας.
Το γλυκάκι αυτό μπορεί να καλύψει άνετα την επιθυμία σου για γλυκό και μάλιστα είναι και νηστίσιμο αλλά και vegan.
Αν σε έπεισα να το δοκιμάσεις πάμε να σου παρουσιάσω τη συνταγή.
Για το υγιεινό σοκολατένιο μπράουνις θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 170γρ βασιλικοί χουρμάδες (απύρηνοι)
- 115ml καυτό νερό
- 140γρ βρόμη
- 25γρ σπασμένος λιναρόσπορος
- 35γρ κακάο
- 60γρ φιστικοβούτυρο
- 260ml ρόφημα αμυγδάλου
- 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 50γρ καρύδια χοντροσπασμένα ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε συν επιπλέον για την επιφάνεια
- 50γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια συν επιπλέον για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες στο καυτό νερό για 10’.
Σε ένα δυνατό μπλέντερ ρίχνουμε τη βρόμη, τον λιναρόσπορο, το κακάο, το ρόφημα αμυγδάλου, τη βανίλια (προαιρετικά), το φιστικοβούτυρο και τους μουλιασμένους χουρμάδες μαζί με το νερό τους και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπασμένο καρύδι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μικρό ταψί (19εκ με 28εκ περίπου) που έχουμε καλύψει με αντικολλητκό χαρτί ψησίματος και το απλώνουμε καλά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και κομμάτια σοκολάτας.
Ψήνουμε το μπράουνις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά. Στο εσωτερικό του παραμένει μαλακό.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Διατηρείται σε δροσερό περιβάλλον.
Αν το περιβάλλον της κουζίνας είναι πολύ ζεστό, το βάζουμε στο ψυγείο.
……………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.