Share This Article
Σήμερα μαγειρεύουμε μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μακαρονάδα φούρνου με απλά υλικά, που θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα μπορείτε να τη φτιάξετε.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή επέλεξα φαρφάλες ολικής, αυτά τα μικρά χαριτωμένα φιογκάκια. Εσείς μπορείτε, αν θέλετε, να τις αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας, όπως πένες ή βίδες.
Αυτές οι μακαρονάδες που γίνονται στη στιγμή είναι οι αγαπημένες μου, μέχρι να ψηθούν τα μακαρόνια στο φούρνο ετοιμάζω και μια μεγάλη σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και το γεύμα μας είναι έτοιμο.
Επειδή όμως αυτήν την εβδομάδα τρέχω για δουλειές που έχουν μείνει πίσω και πρέπει να γίνουν, δε θα σας κουράσω με πολλά λόγια, θα περάσω γρήγορα γρήγορα στη συνταγή.
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, αυτά τα μακαρόνια φούρνου θα τα λατρέψετε!
Για τις φαρφάλες φούρνου με μανιτάρια και κρέμα θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ φαρφάλες ολικής (ή βίδες ή πένες )
- Περίπου 15 μεγάλα άσπρα μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200ml λευκό κρασί
- 125ml κρέμα γάλακτος
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βράζουμε τις φαρφάλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, προσέχουμε να μη βράσουν εντελώς.
Κρατάμε ένα κουτάλι από το νερό τους στην άκρη και το υπόλοιπο το στραγγίζουμε.
Ραντίζουμε τα μακαρόνια με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν μαλακώσουν τα μανιτάρια μας, προσθέτουμε προσεκτικά το κρασί και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το νερό από τα μακαρόνια, που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου να βράσει η σάλτσα μας και στη συνέχεια την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα μανιτάρια τις φαρφάλες και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήνουμε τις φαρφάλες μας για 15 με 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να δέσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις φαρφάλες με μανιτάρια αμέσως, συνοδευόμενες από μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα εποχής.
Enjoy!
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
2 Comments
Στεφανία
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές αλλά κ για τις μοναδικές εικόνες που παρουσιάζεις!!
Handmadelittletreats
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Θα χαρώ να δοκιμάσετε κάποια από τις συνταγές που προτείνω και να μου πείτε τη γνώμη σας.