Share This Article
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη!! Μια προσπάθεια μου, που ξεκίνησε πριν καιρό μέσα από τη σελίδα μου στο facebook, βρίσκοντας πολλούς υποστηρικτές, απέκτησε το δικό της χώρο, το δικό της blog.
Το letstreaourselves.gr είναι πλέον στον << αέρα >>. Μέσα από το δικό μου αυτό ιστολόγιο θα μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά που κατά καιρούς φτιάχνω στην κουζίνα μου.
Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι στην κουζίνα, να μπερδεύω υλικά και γεύσεις, να ψάχνω για καινούργιες συνταγές από διάφορα βιβλία, από site εγχώρια αλλά και του εξωτερικού αλλά και τεχνικές όπως αυτής της ζαχαροτεχνίας.
Το letstreatourselves.gr είμαι εγώ! Είναι οι δικές μου γεύσεις, τα δικά μου χρώματα, οι δικές μου ιστορίες. Είναι όλες αυτές οι συνταγές που ανακαλύπτω ψάχνοντας παντού ή που δημιουργώ η ίδια, μπερδεύοντας τες μεταξύ τους, είναι μικρές εικόνες από ένα κομμάτι της ζωής μου που απολαμβάνω να κάνω!
Σας καλωσορίζω λοιπόν στο δικό μου γλυκό, και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου, κόσμο. Εκεί, όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με το φακό, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία!
Δεν θα ήθελα να παραλείψω να ευχαριστήσω όλους τους δικούς μου ανθρώπους , ξέρουν αυτοί, που με στήριξαν και συνεχίζουν να το κάνουν, που με παρότρυναν να τα οργανώσω όλα αυτά και με βοήθησαν στο να το κάνω, άλλωστε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του blog αφού είναι και αυτοί που δοκιμάζουν τις διάφορες συνταγές που σας προτείνω κάθε φορά, μετά από μένα φυσικά!!
Θα ξεκινήσω λοιπόν την πρώτη μου ανάρτηση, το πρώτο μου post με ένα από τα αγαπημένα μου γλυκάκια … ένα Cupcake … Άλλωστε από την αγάπη μου για αυτά τα μικρά κεκάκια ξεκίνησαν όλα.
Πολύ νομίζουν ότι ένα Cupcake είναι ένα απλό κέικ σε μια χάρτινη θηκούλα και με μια κρέμα από πάνω.
Δεν είναι όμως έτσι, ένα Cupcake είναι ένα γλυκάκι από μόνο του, πρέπει να είναι αφράτο, ζουμερό και να δένει όμορφα με την κρέμα – frosting που το συνοδεύει, να μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, να μην σκληραίνει και να τρώγεται ευχάριστα.
Ένα τέτοιο γλυκάκι σας έχω ετοιμάσει για σήμερα, ένα Cupcake καρότου με έναν εκρηκτικό συνδυασμό υλικών και γεύσεων συνοδευόμενο από μια αφράτη, αέρινη και δροσερή κρέμα τυριού με κανέλα. Το γλυκάκι αυτό αγαπήθηκε από όλους όσους τα δοκίμασαν και σίγουρα αποτελεί πλέον και ένα από τα δικά μου αγαπημένα!
Αρκετά λοιπόν είπαμε ….σας καλωσορίζω στο blog μου και σας κερνάω:
Cupcake καρότου με ανανά & δροσερή κρέμα τυριού
(έξτρα bonus: topping από γλυκό του κουταλιού καρότο)
ΥΛΙΚΑ (για 12 μεγάλα cupcake ή 14-15 μικρά)
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 225 γρ ζάχαρη
- 150 ml φυτικό λάδι
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 80 γρ καρότο τριμμένο στον τρίφτη μας
- 50 γρ ινδοκάρυδο
- 100 γρ ανανά από κονσέρβα καλά στραγγισμένο (½ φλιτζάνι του τσαγιού)
- 100 γρ σταφίδες ξανθές περασμένες από το multi , ίσα – ίσα να σπάσουν λιγάκι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα στο multi
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- 125 γρ βούτυρο ανάλατο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 300 γρ τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- ελάχιστο αλάτι – μια πρέζα ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα κεκάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε στο ειδικό ταψάκι για μάφιν τις ειδικές χάρτινες θήκες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απλά με ένα αυγοδάρτη να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Ανοίγουμε στο κέντρο του μπολ μια λακουβίτσα και προσθέτουμε μέσα σε αυτήν τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το φυτικό λάδι.
Σιγά σιγά με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε στο μείγμα μας και τα υπόλοιπα υλικά, το καρότο, τον ανανά, το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες και τα καρύδια και με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα κουτάλι ή με το scoop του παγωτού τις χάρτινες θήκες μας κατά τα ¾ και ψήνουμε τα cupcakes μας για 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος ), ο χρόνος που σας δίνω είναι για 12 μεγάλα κεκάκια.
Προτείνω να κάνετε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα στη μέση από τα κεκάκια σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα. Μην τα παραψήσετε. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο μέσα στο ταψάκι. Στην συνέχεια τα βγάζετε και τα τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρέμα τυριού
Με ένα μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέστε και το τυρί κρέμα και την κανέλα. Χτυπήστε καλά το πολύ 2-3 λεπτά να γίνει μια όμορφη, αφράτη και γυαλιστερή κρέμα. Μην παραχτυπήσετε το μείγμα γιατί θα κόψει η κρέμα.
Γεμίζετε με την κρέμα μια σακούλα κορνέ και γαρνίρετε τα cupcake σας. Διατηρούνται στο ψυγείο και κατά τη γνώμη μου τρώγονται και κατευθείαν χωρίς να χρειαστεί να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Topping από γλυκό του κουταλιού καρότο
Προαιρετικά μπορείτε να τα στολίσετε και με γλυκό του κουταλιού καρότο το οποίο θα δώσει χρώμα αλλά και έξτρα γεύση στην κρέμα τυριού, άσε που είναι και πολύ εύκολο να γίνει.
Για να φτιάξω μια μικρή ποσότητα γλυκό του κουταλιού καρότο για να στολίσω τα Cupcake μου χρειάστηκα :
- 95 γρ. καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
- 95 γρ. ζάχαρη
- Λίγο νερό
- Λίγες σταγόνες λεμονιού
- Μισή βανίλια (προαιρετικά)
Βράζουμε το καρότο για 10 λεπτά σε λίγο νερό, το σουρώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα ξανά με νέο νερό. Ξαναβράζουμε το καρότο για 10 λεπτά και το σουρώνουμε ξανά.
Τέλος ξαναβάζουμε το καρότο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο καθαρό νερό , ίσα ίσα να το σκεπάζει. Βράζουμε το καρότο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και λίγες σταγόνες λεμονιού. Κατεβάζουμε το γλυκό – καρότο από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο μέχρι να γαρνίρουμε τα Cupcake μας.
Μπορούμε να φτιάξουμε και μεγαλύτερη ποσότητα και να το αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Θα χαρώ πολύ να γνωρίσω πολλούς από εσάς, τόσο μέσα από το νέο μου αυτό βήμα, το food blogging, όσο και από την κοινή μας αγάπη να δημιουργούμε όμορφα πράγματα στην κουζίνα μας.
Πάρτε θέση και ξεκινάμε μαζί σε αυτό το γλυκό ταξίδι!
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
And remember….. It is the sweet, simple things of life which are the real ones after all!
2 Comments
Anna
Υπέροχες συνταγές, a wonderful blog with beautiful photos!
Handmadelittletreats
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!