Share This Article
Πάντα μια μακαρονάδα αποτελεί την ασφαλή και γρήγορη επιλογή για ένα γρήγορο αλλά και συγχρόνως πεντανόστιμο πιάτο. Οι επιλογές ανεξάντλητες, με πολύ λίγα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο και ελαφρύ πιάτο για όλη την οικογένεια.
Πείτε μου τώρα, σε ποιόν δεν αρέσουν τα μακαρόνια! Πιστεύω δεν υπάρχει ντουλάπι κουζίνας που να μην έχει μέσα ένα τουλάχιστον πακέτο μακαρόνια. Η δική μου επιλογή είναι τα ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και με υπέροχη γεύση. Από μικρό παιδάκι θυμάμαι μου άρεσαν τα μακαρόνια, τόσο πολύ, που τα έτρωγα ακόμη και σκέτα, με λίγο τυράκι μόνο. Ήταν η αγαπημένη μου μακαρονάδα.
Το σημαντικό είναι ότι, όταν έχεις σπίτι μακαρόνια, μπορείς να ετοιμάσεις φαγητό με το τίποτα! Η μακαρονάδα που θα σας παρουσιάσω σήμερα συνοδεύεται από μια ελαφριά κρέμα με λεμόνι, μπρόκολο και ντοματίνια. Θα μπορούσες να την πεις και μακαρονοσαλάτα, αλλά τρώγεται ζεστή και μπορεί άνετα να αποτελέσει το μεσημεριανό σου γεύμα.
Η αφορμή για να την φτιάξω ήταν για να φάω μπρόκολο, το οποίο, να σας πω την αλήθεια, δε συμπαθώ ιδιαίτερα. Από την άλλη λατρεύω το λεμόνι, τόσο στο φαγητό όσο και στα γλυκά.
Η κρέμα λεμονιού που συνοδεύει τα μακαρόνια μας περιέχει πολύ λίγα υλικά, λίγο ελαιόλαδο, λίγο σκορδάκι, ξύσμα και χυμό λεμονιού μαζί με κρέμα γάλακτος. Η κρέμα γάλακτος που επέλεξα είναι πολύ ελαφριά και με μόλις 3% λιπαρά. Η σύσταση της μοιάζει αρκετά με γάλα, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να φτιάξω τη σάλτσα με γάλα χαμηλών λιπαρών για να δω αν θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτήν τη φορά όμως είπα να αποφύγω τους πειραματισμούς, γιατί είχα λίγο χρόνο στη διάθεση μου, πεινούσα και έπρεπε να φύγω και για δουλειά.
Τα πρόλαβα όμως όλα, η μακαρονάδα ήταν πολύ νόστιμη, και πρόλαβα ακόμη και να την φωτογραφίσω!
«Αφού παιδί μου έφαγες μπρόκολο», μου είπε η μαμά μου όταν της είπα για τη συγκεκριμένη συνταγή, να μου πεις πως την έφτιαξες αυτήν μακαρονάδα να την δοκιμάσουμε και εμείς.
Σας την παρουσιάζω λοιπόν :
ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη μακαρονοσαλάτα (για 2 άτομα)
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, προτίμησα με 3%
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπρόκολο (ένα μικρό ματσάκι)
- 500 γρ πέννες (εγώ προτίμησα ολικής αλέσεως)
- Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Τριμμένο τυρί, γραβιέρα ή παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεκτικά τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό τους και τα κρατήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε για πολύ λίγο το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και αφού βράσουν τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα λεμονιού. Βράζουμε το πολύ για 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα μας τα ζυμαρικά μας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τις πέννες μας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μπρόκολο (αφού το στραγγίσουμε πρώτα), τα ντοματίνια και το τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα). Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι ή ακόμη και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας ζεστή.
And remember…
Life is a combination of magic and pasta
-Frederico Fellini-
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.