Share This Article
Όσο ο καιρός ζεσταίνει, που όρεξη για μαγειρέματα. Οι σαλάτες, τα φρούτα και το γρήγορο φαγητό βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μου.
Ναι μεν γρήγορο φαγητό αλλά και νόστιμο, αυτό να μην το ξεχνάμε! Έτσι λοιπόν τις προάλλες μου γεννήθηκε η επιθυμία για ένα σάντουιτς.
Και τι σάντουιτς! Αν και είναι γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσει κανείς κάποια συνταγή για να φτιάξει ένα ωραίο σάντουιτς, παρόλα αυτά, αν τα υλικά που θα επιλέξεις είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά τότε το σάντουιτς σου μεταμορφώνεται σε μια πανδαισία γεύσεων.
Ένα από τα βασικά υλικά για ένα ωραίο σάντουιτς είναι βέβαια το ψωμί. Το ελιόψωμο με το κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα που σας παρουσίασα σε προηγούμενο ποστ ήταν λοιπόν ιδανικό (θα το βρείτε εδώ)
Συνδύασα το υπέροχο αυτό ψωμί με μια ελαφριά και δροσερή κρέμα με ανθότυρο και γιαούρτι και για πρωτεΐνη επέλεξα για το σάντουιτς μου σολομό. Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βέβαια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μεταξύ μας, είναι και ένα εξαιρετικό υλικό για σάντουιτς.
Τέλος, από τα σάντουιτς δεν λείπουν ποτέ τα λαχανικά. Έτσι λοιπόν πρόσθεσα αγγούρι, κρεμμύδι και τα αγαπημένα μου microgreens. Γνωρίζετε τα υπέροχα αυτά μικροσκοπικά λαχανικά που είναι τόσο πλούσια σε γεύση και με μεγάλη θρεπτική αξία;
Είμαι σίγουρη ότι τα έχει πάρει το μάτι σας σε ιδιαίτερα και γκουρμέ πιάτα. Η χαρά μου λοιπόν ήταν πολύ μεγάλη όταν κατάφερα να καλλιεργήσω στο σπίτι microgreens με βιολογικούς σπόρους.
Συγκεκριμένα, τα microgreens είναι μικρά λαχανικά που βρίσκονται στην πρώτη φάση της ανάπτυξης τους. Παρά το μικρό τους μέγεθος, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες σε ποσότητες μάλιστα πολύ μεγαλύτερες από τα πιο ώριμα λαχανικά.
Τα πρώτα λαχανικά που καλλιέργησα ήταν ρόκα και ροζ ρεπάνι τα οποία χρησιμοποίησα και στο σάντουιτς μου. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κανονική ρόκα ή με φύλλα από baby σπανάκι ή ακόμη και με λεπτές φέτες από ρεπάνι.
Η γεύση των λαχανικών αυτών είναι τόσο έντονη και πικάντικη που δένει εξαιρετικά με την ελαφριά κρέμα με το ανθότυρο και το σολομό.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το υπέροχο αυτό σάντουιτς, το οποίο δεν σας κρύβω πως λάτρεψα.
Για το σάντουιτς με την κρέμα ανθότυρου και σολομό θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για το σάντουιτς
- Φέτες ψωμί της επιλογής μας
- 100γρ περίπου καπνιστό σολομό
- Λίγες φέτες λιαστής ντομάτας
- Αγγούρι σε φέτες
- Κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
- Ρεπάνι (προαιρετικά)
- Ρόκα ή baby σπανάκι (εγώ χρησιμοποίησα ροζ ρεπάνι και ρόκα microgreens)
- Κρέμα ανθότυρου
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα ανθότυρου
- 200γρ ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό (2%)
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα ανθότυρου.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Ξεπαγώνουμε τον καπνιστό σολομό και κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες.
Απλώνουμε πάνω στη μία φέτα την κρέμα με το ανθότυρο. Από πάνω τοποθετούμε φέτες από τη λιαστή ντομάτα.
Συνεχίζουμε με το αγγούρι, το κρεμμύδι και το σολομό. Τρίβουμε λίγο πιπέρι επάνω από το σολομό και τέλος, προσθέτουμε τη ρόκα ή τα φύλλα από το baby σπανάκι. Εγώ σε αυτό το σημείο πρόσθεσα τα microgreens.
Καλύπτουμε το σάντουιτς με μία ακόμη φέτα ψωμιού και σερβίρουμε.
Enjoy!
………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ