Share This Article
Σήμερα ψήνουμε αφράτα, μοσχομυριστά cookies με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας.
H σοκολάτα αγαπά πολύ το πορτοκάλι και αυτά τα cookies είναι τόσο αφράτα και μυρωδάτα, που νομίζω πως δε θα μπορεί κανείς να τους αντισταθεί.
Έχω μια αδυναμία στα μπισκοτάκια, νομίζω το έχετε καταλάβει 😉
Ίσως γιατί μπορείς στη στιγμή, με απλά υλικά, να ψήσεις αυτές τις πεντανόστιμες μικρές μπουκίτσες με τους άπειρους συνδυασμούς γεύσεων. Άσε που δε χρειάζεται να περιμένεις ώρες για να ψηθούν.
Και το σημαντικότερο, τις περισσότερες φορές, χρειάζονται πολύ λίγα σκεύη για να τα ετοιμάσεις, άρα γλυτώνεις και το χάος στην κουζίνα. Νομίζω, τώρα που το σκέφτομαι, πως αυτό το τελευταίο είναι το σημαντικότερο απ’όλα 🙂
Τα μπισκοτάκια μου λοιπόν γίνονται στη στιγμή. Με απλά υλικά, μπορείς να έχεις μέσα σε λίγα λεπτά 35 με 40 αφράτα, μαλακά και σοκολατένια cookies για να συνοδεύσεις τον καφέ, το τσάι ή μια κούπα ζεστό γάλα.
Και αναφέρομαι στον αριθμό γιατί, αν πλάσεις μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού, η ζύμη θα σου δώσει ακριβώς 40 cookies, τα οποία θα τοποθετήσεις σε δυο ρηχά ταψιά του φούρνου, φροντίζοντας να αφήσεις απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν. Μην τα πλάσετε πιο μεγάλα, γιατί θα φουσκώσουν πολύ και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ψηθούν.
Τη συγκεκριμένη λοιπόν συνταγή μου την έχει δώσει, εδώ και πολύ καιρό, μία πολύ καλή μου φίλη και αφού έκανα μία μικρή προσαρμογή, όσον αφορά τη ζάχαρη και το αλεύρι, σας την παρουσιάζω.
Πριν όμως περάσω στη συνταγή, θέλω να σας τονίσω πως θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το ψήσιμο τους. Για να είναι τα cookies σας αφράτα, δε θα πρέπει να τα παραψήσετε. Αρκούν, το πολύ δεκαπέντε με 18 λεπτά για να ψηθούν. Βέβαια, αν μου ξεχαστείτε και τα ψήσετε λίγο παραπάνω, μη μου ανησυχήσετε, θα γίνουν λίγο πιο σκληρά αλλά θα είναι το ίδιο νόστιμα.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα πιο αφράτα και μοσχομυριστά cookies με σοκολάτα και πορτοκάλι.
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 40 cookies)
- 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130γρ με 140γρ καστανή ζάχαρη ή ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300γρ αλεύρι ολικής αυτοδιογκούμενο ή λευκό αυτοδιογκούμενο αλεύρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (προσοχή να είναι ακέρωτα)
- 200γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε δύο ρηχά ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προθαιρμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε με τη ζύμη.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δε χρειάζεται να χτυπήσουμε το μείγμα για αρκετή ώρα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε σε αυτό το σημείο να χρησιμοποιήσουμε το εξάρτημα γάντζο από το μίξερ ή μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα cookies θα απλώσουν και θα φουσκώσουν (αν η ζύμη κολλάει ελαφρώς, πασπαλίζουμε τα χέρια μας με ελάχιστο αλεύρι).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ στις αντιστάσεις για 15 με 18 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα απαλό χρυσό χρώμα εξωτερικά.
Προσοχή! Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πάνω στο ταψί.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε. Διατηρούνται καλά κλεισμένα σε κουτί για περίπου 6 μέρες.
Σημειώσεις: Μπορείτε, αν θέλετε, να περάσετε το αλεύρι ολικής από το μπλέντερ ή τη μηχανή του καφέ, για να γίνει σαν πούδρα. Επίσης, το αλεύρι ολικής μπορεί να αντικατασταθεί και με λευκό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τέλος, προτιμήστε ψιλή καστανή ζάχαρη, έτσι ώστε να διαλυθεί πιο εύκολα στη ζύμη. Αν δε βρείτε, μπορείτε να περάσετε και τη ζάχαρη από το μπλέντερ για να σπάσει και να γίνει πιο λεπτή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη καρύδας.
Enjoy!
Εδώ θα βρείτε και άλλες συνταγές για μπισκοτάκια.
………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
4 Comments
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Καλή σου μέρα….. τα έχω κάνει 3 φορές και τα έχουμε λατρέψει. Είναι τέλεια!!!!!
Handmadelittletreats
Πολύ χαίρομαι που σας αρέσουν!! Σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας.
Μαρια Τσελεπιδη
Καλη Χρονια με υγεια!Υπεροχη συνταγη με ωραιες,ισορροπημενες αναλογιες υλικων!!!μια διευκρινιση επειδη την κανω πολυ συχνα..το ψησιμο στον αερα η στις αντιστασεις? Ευχαριστω
Handmadelittletreats
Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πάντα ψήνω στις αντιστάσεις, όταν χρησιμοποιώ τον αέρα, πολύ σπάνια, το αναφέρω στη συνταγή.