Share This Article
Αυτή η σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα γεύμα περιέχει τα χρώματα και τις γεύσεις του φθινοπώρου και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου βαρετή. Οι σαλάτες μου αρέσει να περιέχουν, διαφορετικές υφές, πολλά χρώματα, να είναι πλούσιες σε γεύση και δροσερές. Μία τέτοια σαλάτα είναι και αυτή που θα σου παρουσιάσω σήμερα.
Μία πλούσια σαλάτα που περιέχει τα πάντα, φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πολλές βιταμίνες αλλά πάνω απ’όλα είναι θρεπτική, πλούσια σε γεύση και χορταστική. Το ήξερες ότι η γλυκοπατάτα παρόλο που έχει γλυκιά γεύση, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μας κρατάει σε κορεσμό περισσότερη ώρα σε σχέση με την απλή πατάτα; Αν καταναλώνεται με μέτρο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό μας.
Οι γλυκοπατάτες στη σαλάτα που σας παρουσιάζω σήμερα συνδυάζονται με τραγανά ψημένα ρεβύθια που ψήνονται και αυτά στο φούρνο. Προσοχή όμως, τα ρεβύθια θα πρέπει να είναι βρασμένα και καλά στραγγισμένα πριν τα ψήσουμε. Ιδανικά για τη σαλάτα μας είναι τα ρεβύθια που θα βρείτε έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα.
Σερβίρουμε με μία πράσινη σαλάτα της επιλογής μας και όλα μαζί ανακατεύονται με μία δροσερή σος γιαουρτιού με μουστάρδα και μέλι. Πρόσθεσε και το τυρί της επιλογής σου, εδώ μία φέτα ταιριάζει εξαιρετικά αλλά και το τυρί cottage, αν θέλεις, για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα και φυσικά η φθινοπωρινή πινελιά στη σαλάτα μας θα ολοκληρωθεί με τα χοντροσμασμένα καρύδια και το μήλο.
Αρχικά ψήνουμε τη γλυκοπατάτα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε κομμάτια, μαζί με τα βρασμένα και καλά στραγγισμένα ρεβύθια προσθέτοντας μπαχαρικά, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού με μουστάρδα και τέλος σερβίρουμε με τα λαχανικά της επιλογής μας, λίγο χοντροσπασμένο καρύδι, το τυρί, τη σος και ένα μήλο σε φέτες, το οποίο αν θες μπορείς να παραλήψεις. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ηλιόσπορους ή ακόμη και μαύρο σουσάμι.
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για τη φθινοπωρινή σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες, τραγανά ρεβύθια και σος γιαουρτιού με μουστάρδα θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
- 200γρ ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Λίγη ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Λίγο ελαιόλαδο
- Σαλάτα της επιλογής μας
- 1 μήλο κομμένο σε φέτες
- Λίγο καρύδι χοντροσπασμένο
- Τυρί φέτα ή cottage για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
Για τη σος γιαουρτιού με μουστάρδα
- 100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 με 1,5 κ/σ μουστάρδα απαλή
- 1 κ/γ ελαιόλαδο
- 1κ/γ μέλι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες και τα ρεβύθια μαζί με τη γλυκιά πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να γίνουν τραγανά τα ρεβύθια.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες, αφού κρυώσουν ελαφρώς, μαζί με τα ρεβύθια, την πράσινη σαλάτα της επιλογής μας, ένα μήλο κομμένο σε φέτες, το τυρί της επιλογής μας, χοντροσπασμένα καρύδια και τη σος γιαουρτιού με μουστάρδα. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε και λίγους ηλιόσπορους.
Σερβίρουμε τη σαλάτα και την απολαμβάνουμε ακόμη και ως κυρίως γεύμα.
Tip
Αν περισσέψει σος τη διατηρούμε στο ψυγείο και τη χρησιμοποιούμε ξανά σε άλλη σαλάτα.
…………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ