Share This Article
Αυτή η ομελέτα φούρνου, που θα μπορούσαμε να την πούμε και fritttata, θα σου λύσει τα χέρια εκείνες τις μέρες που θέλεις να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο, νόστιμο και ελαφρύ για όλη την οικογένεια.
Είναι και ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις ό,τι λαχανικό σου έχει μείνει στο ψυγείο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, κολοκυθάκι, ντομάτα, πιπεριές, μελιτζάνα, σπανάκι, μανιτάρια ακόμη και καρότο τριμμένο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις λίγο τα λαχανικά από το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια να τα ανακατέψεις με το αυγό.
Εγώ επέλεξα κολοκύθι, πιπεριά φλωρίνης, πράσινη πιπεριά κέρατο και baby σπανάκι που μου είχε περισσέψει από άλλη συνταγή. Μάλιστα το σπανάκι το πρόσθεσα στην ομελέτα μου ως έχει χωρίς να το μαράνω με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Τώρα όσον αφορά τα τυριά και εδώ μπορείς κάλλιστα να προσθέσεις όποιο τυρί έχεις στο ψυγείο σου το οποίο ή θα το τρίψεις με το χέρι ή θα το κόψεις σε μικρά κυβάκια. Συμβουλή μου, μην το τρίψεις στον τρίφτη γιατί είναι ωραίο να βρίσκεις κομμάτια λιωμένου τυριού μέσα στην ομελέτα. Ανάλογα με το είδος του τυριού που θα προσθέσεις θα προσέξεις και το αλάτι. Αν τα τυριά σου είναι αλμυρά μην το παρακάνεις με το αλάτι, αν πάλι είναι πιο γλυκά, όπως το ανθότυρο λόγου χάρη που πρόσθεσα εγώ, θα χρειαστεί λίγο αλατάκι παραπάνω.
Και τέλος ένα μικρό tip για να είναι αφράτη η ομελέτα σου. Χτύπησε τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλεύρι με ένα ραβδομπλέντερ ή χρησιμοποίησε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τα αυγά θα αφρίσουν και θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο.
Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά επάνω από τα υπόλοιπα υλικά και φροντίζουμε να καλύψουν όλο το ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει το αυγό. Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα από πάνω, καλύπτουμε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε στο τέλος για να ψηθεί και η επιφάνεια.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή με ψωμάκι της επιλογής μας και φυσικά σαλάτα!
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για την ομελέτα φούρνου με λαχανικά θα χρειαστούμε
Υλικά για περίπου 5 με 6 άτομα
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 40ml γάλα
- 1 γεμάτο κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ ή αυτοδιογκούμενο
- 150γρ φέτα τριμμένη με το χέρι ή ανθότυρο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
- 150γρ ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκυθάκι ή 1/2 μεγάλο κομμένο σε λεπτά κομμάτια
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια
- 1/2 πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε καρεδάκια
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 2 Μικρές χούφτες baby σπανάκι περίπου 60γρ
- 8 ντοματάκια κομμένα στα τέσσερα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και το σπανάκι για να μαραθεί, διαφορετικά το αφήνουμε ως έχει.
Κατεβάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, τα ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι, αν δεν το έχουμε προσθέσει ήδη, τα ντοματάκια και τα τυριά και προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Αδειάζουμε τα λαχανικά μαζί με το τυρί σε ένα πυρίμαχο ταψί διαμέτρου 23εκ περίπου και τα στρώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ τα αυγά μαζί με το γάλα και το αλεύρι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά επάνω από τα λαχανικά και φορτίζουμε να πάει παντού και να καλύψει, όσο γίνεται, τα λαχανικά.
Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει. Αν αρχίσει να παίρνει γρήγορα χρώμα από πάνω, για να μην καούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε λίγα λεπτά προς το τέλος για να ροδίσει και η επιφάνεια.
Βγάζουμε την ομελέτα από το φούρνο και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με μία σαλάτα της επιλογής μας.
Καλή όρεξη!
……………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ