Share This Article
Αυτά τα κράκερς τα έχω λατρέψει τόσο πολύ που, από τότε που τα δοκίμασα πρώτη φορά, τα φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Είναι ιδανικά τόσο για πρωινό όσο και για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ. Τα συγκεκριμένα κράκερς είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά λόγω των υλικών τους. Περιέχουν λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, σουσάμι, βρώμη, πολύ λίγο λάδι και νερό. Είναι λοιπόν πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες, καλά λιπαρά και περιέχουν φυτική πρωτεΐνη.
Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως αυτά τα τόσο απλά κράκερς προσφέρουν τόση θρέψη;
Είναι ιδανικά για να συνοδεύσεις βούτυρα ξηρών καρπών, χούμους, διάφορες σάλτσες και να φτιάξεις χορταστικά σνακ που θα σε κρατήσουν χορτάτο.
Τη συνταγή την έχω ήδη ανεβάσει στο λογαριασμό μου στο instagram, έπρεπε όμως να έχει τη θέση της και εδώ στο blog μου για να τη βρίσκουμε και εγώ και εσείς εύκολα κάθε φορά που θέλουμε να τα φτιάξουμε.
Σήμερα λοιπόν συνόδευσα τα πολύσπορα κράκερς μου με φάβα και σαλάτα με ντοματάκια. Αν αναρωτιέσαι τι απέγινε μετά τη φωτογράφιση το πιάτο με τη φάβα, θα σου πω πως το έβαλα στο ψυγείο, πήγα να κάνω μια βουτιά στη θάλασσα και όταν επέστρεψα το «καθάρισα» όλο μόνη μου! 🙂
Για τα Πολύσπορα κράκερς θα χρειαστούμε:
Υλικά για 12 κράκερς
- 90γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη στον επεξεργαστή τροφίμων)
- 60γρ ηλιόσπορους (ανάλατους)
- 30γρ σουσάμι
- 20γρ λιναρόσπορος κοπανισμένος
- 70γρ κολοκυθόσπορους (ανάλατους)
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- 1 κ.σ έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο
- 220ml νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε από επάνω ένα άλλο χαρτί αντικολλητικό και με έναν πλάστη απλώνουμε το μείγμα σε ένα λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 30 x 36εκ.
Αφαιρούμε προσεκτικά το επάνω φύλλο χαρτιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Βγάζουμε τα κράκερς από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστά τα κόβουμε προσεκτικά σε τετράγωνα κομμάτια. Εναλλακτικά αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε σε ένα μπολ σε δροσερό μέρος. Αν το περιβάλλον είναι πολύ ζεστό, τα βάζετε σε ένα μπολ καλά κλεισμένα στο ψυγείο.
Τα απολαμβάνουμε τόσο με γλυκά συνοδευτικά, όπως βούτυρα ξηρών καρπών και ταχίνι όσο και με αλμυρά συνοδευτικά όπως χούμους, φάβα και με όποιο άλλο συνοδευτικό θέλουμε.
…………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.
2 Comments
helen Theodorou
Hi there I would like to know how many calories are those crackers.Thanks I will try them.it looks delicious.
Handmadelittletreats
Καλησπέρα σας, δε γνωρίζω πόσες θερμίδες έχουν τα κρακεράκια καθώς δεν είναι διατροφολόγος. Ξέρω όμως πως είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.