Share This Article
Αν δεν είναι τώρα η εποχή για να φτιάξεις υπέροχες μακαρονάδες και μακαρονοσαλάτες με φρέσκα λαχανικά τότε πότε είναι;
Οι μακαρονάδες είναι εύκολες, νόστιμες και σου λύνουν τα χέρια, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που θέλεις να φτιάξεις κάτι θρεπτικό και ελαφρύ για όλη την οικογένεια.
Τις προάλλες λοιπόν μου έφερε ο μπαμπάς μου ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες μαζί με ολόφρεσκες μελιτζάνες από τον κήπο μας… Αχ τα περίμενα πως και πως αυτά τα καλούδια! Το μυαλό μου κατευθείαν πήγε σε μια καλοκαιρινή, ελαφριά και γεμάτη λαχανικά μακαρονάδα. Όχι όμως μια απλή μακαρονάδα αλλά ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώματα. Από τη στιγμή λοιπόν που είχα στη διάθεσή μου ολόφρεσκες μελιτζάνες σκέφτηκα να φτιάξω μια ελαφριά Σιτσιλιάνα (pasta alla Siciliana)
Το βασικό υλικό για μια pasta alla Siciliana είναι η μελιτζάνα που μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και μαζί με ένα εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικό δημιουργούν αυτό το υπέροχο πιάτο. Και όταν λέω εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικό αναφέρομαι στα ζυμαρικά ΉΛΙΣ
Πρόκειται για μια οικογενειακή ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται με πολύ αγάπη και μεράκι στο χώρο των ζυμαρικών από το 1996 έχοντας έδρα το Θολό Ηλείας.
Εγώ θα σας πω πως πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικά που δεν περιέχουν συντηρητικά, βράζουν σε λίγα λεπτά, δεν σπάνε στο βράσιμο και δεν λασπώνουν, ενώ προσθέτουν μια εξαιρετική νοστιμιά στο πιάτο σας με τη γεύση και το άρωμα τους. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε παραδοσιακές γεύσεις, ζυμαρικά ολικής και λαχανικών που φτιάχνονται μόνο με φυσικούς πολτούς φρέσκων λαχανικών αλλά και εκλεκτά χειροποίητα ζυμαρικά φυσικής αποξήρανσης που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Άλλωστε τη γεύση και την ανωτερότητα των προϊόντων ΉΛΙΣ την πιστοποιούν και τα Διεθνή Βραβεία που έχει πάρει κατά καιρούς η εταιρεία.
Από την πρώτη κιόλας μπουκιά καταλαβαίνεις τη νοστιμιά και την ποιότητα των συγκεκριμένων ζυμαρικών και σας το λέω εγώ που εκτός του ότι λατρεύω τα ζυμαρικά, έχω δοκιμάσει πάρα πολλά!
Για τη σιτσιλιάνικη λοιπόν μακαρονάδα μου σήμερα επέλεξα από την κατηγορία Παραδοσιακά το Κοχύλι ριγέ που φτιάχνεται από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αυγό και γάλα. Ο χρόνος βρασμού του συγκεκριμένου ζυμαρικού είναι 8 λεπτά, κάτι που αναγράφεται και στη συσκευασία. Άλλωστε τι καλύτερο από ένα κοχύλι για μια ελαφριά καλοκαιρινή μακαρονάδα!
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή που σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμη και τρώγεται ευχάριστα ακόμη και κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν λοιπόν ψάχνεις μια μακαρονάδα καλοκαιρινή εύκολη, ελαφριά και νόστιμη τότε πραγματικά θα αγαπήσεις τη σημερινή συνταγή.
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για τα Κοχύλια ΉΛΙΣ α λα Σιτσιλιάνα θα χρειαστούμε:
Υλικά για 4 μερίδες
- 500γρ μελιτζάνες κομμένες σε κύβους (περίπου δυο μετρίου μεγέθους μελιτζάνες)
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη ή ψιλοκομμένη
- 550γρ ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους μαζί με το χυμό τους
- 100γρ ελιές κομμένες στη μέση (καθαρό βάρος)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι και Πιπέρι κατά βούληση
- 4 με 5 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
- 250ml νερό
- 1 κουτ. της σούπας τοματοπολτό απλής συμπύκνωσης (πελτές)
- Φρέσκος βασιλικός, περίπου ένα κουτάλι της σούπας
- 500γρ Κοχύλι ριγέ ΉΛΙΣ
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα περίπου.
Στο μεταξύ, καψαλίζουμε τις πιπεριές γύρω γύρω ή τις κόβουμε στη μέση, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις ψήνουμε για λίγο εξωτερικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να είναι εύκολο να τις ξεφλουδίσουμε. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε και αυτές σε κύβους.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες με αρκετό νερό και τις στραγγίζουμε.
Συνάμα κόβουμε και τις ντομάτες σε κυβάκια κρατώντας τους χυμούς που πιθανόν να βγάλουν.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαθιά) σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο, περίπου δυο με τρία κουτάλια της σούπας, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει ελαφρώς και να μελώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τις ελιές και το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα κοχύλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Ακολουθούμε το χρόνο βρασμού που αναγράφεται επάνω στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτα.
Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά μας με τη σάλτα και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή γραβιέρα ή ακόμη και με τριμμένη φέτα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα φύλλα βασιλικού.
Καλή απόλαυση!
………………………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την εταιρεία ΉΛΙΣ. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου.