Share This Article
Εκτός από τα μεζεδάκια και τα γλυκάκια, που λίγο ή πολύ όλοι θα ετοιμάσουμε για τα εορταστικά μας τραπέζια, ξεχωριστή θέση θα έχει σίγουρα στο τραπέζι μας ένα εορταστικό κρασί.
Τι θα έλεγες λοιπόν να φτιάξουμε ένα άκρως εορταστικό κρασί, δροσερό και γεμάτο αρώματα;
Ιδανική επιλογή για να το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο, καθώς αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για τα αλλαντικά, τα τυριά και το τσίμπι τσίμπι των γιορτών είναι το κρασί που θα σας παρουσιάζω σήμερα.
Πρόκειται για μια εορταστική Sangria με λευκό κρασί η οποία αποκτά μια ιδιαίτερη αρωματική και πικάντικη γεύση καθώς περιέχει μηλίτη και τσιτσιμπύρα.
Και θα μου πείτε τώρα τι είναι η τσιτσιμπύρα.
Δεν πρόκειται για μπύρα αλλά για ένα αφρίζον αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό που αποτελείται από τζίντζερ, φρέσκο λεμόνι, ζάχαρη και νερό τα οποία «ζυμώνονται» στο καζάνι για να παράγουν ένα πιπεράτο και τονωτικό αναψυκτικό με λεμονάτη γεύση. Η πρώτη ωρίμανση γίνεται μέσα στο καζάνι, όσο τα υλικά ανακατεύονται για να «δέσουν» και η δεύτερη ολοκληρώνεται μέσα στη φιάλη όπου το αναψυκτικό μένει για πέντε μέρες μέχρι να αποκτήσει την αυθεντική του γεύση. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού μου της Κέρκυρας και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε!
Η εξαγωγή της εκτός νησιού παλιότερα ήταν δύσκολη καθώς αν ανακινηθεί πριν το άνοιγμα, θα αφρίσει και με το άνοιγμά της θα χυθεί όλη έξω από το μπουκάλι. Πλέον όμως μπορείτε κάλλιστα να τη βρει σε επιλεγμένα καταστήματα και εκτός Κερκύρας τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Εδώ είναι τα σημεία που μπορείτε να τη βρείτε.
Τώρα αν δεν βρείτε τσιτσιμπύρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό με λεμόνι και τζίντζερ ή ακόμη καλύτερα Ginger Ale αναψυκτικό που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Αναπόσπαστο κομμάτι για να έχει η Sangria υπέροχο άρωμα και γεύση είναι τα φρούτα που θα τη συνοδεύσουν. Ιδανικά λοιπόν είναι το πορτοκάλι και το μήλο. Επιπλέον, πρόσθεσα και λίγους σπόρους ροδιού να για της δώσω μια πιο εορταστική εμφάνιση.
Η προετοιμασία της δε θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά και μπορείτε να τη σερβίρετε κατευθείαν ή ακόμη καλύτερα να την αφήσετε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα της.
Να σημειώσω πως το ρόδι θα το προσθέσετε μόλις σερβίρετε το κρασί σας. Θα μπορούσατε επίσης να αντικαταστήσετε το ρόδι με κόκκινα βατόμουρα.
Το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και θα απολαύσετε ένα υπέροχο αρωματικό και εορταστικό κρασί.
Λευκή εορταστική Sangria
Υλικά
- 1 μπουκάλι λευκό κρασί της αρεσκείας σας – 750ml
- 1 μπουκάλι μηλίτη – 330ml (θα τον βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ μαζί με τις μπύρες)
- 250ml τσιτσιμπύρα ή ginger ale αναψυκτικό (θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα σε μικρές φέτες (ακέρωτα)
- 2 μήλα κομμένα σε φέτες
- Σπόρους ροδιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κανάτα αδειάζουμε το κρασί, το μηλίτη και τη τσιτσιμπύρα.
Προσθέτουμε τις φέτες από το πορτοκάλι και το μήλο (προσοχή θα πρέπει να έχουν πλυθεί προσεκτικά τα φρούτα καθώς θα τα χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).
Ανακατεύουμε ελαφρώς. Σκεπάζουμε την κανάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να δέσουν οι γεύσεις. Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε και κατευθείαν. Πριν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε και τους σπόρους ροδιού.
Στην υγειά σας και καλή απόλαυση!
Να έχετε μια υπέροχη Νέα Χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και πολύ Χαρά!
Θα τα πούμε ξανά μέσα από το blog με την Νέα Χρονιά!
……………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ