Share This Article
Αν δεν πειραματιστείς στην κουζίνα δε θα μάθεις! Αυτή είναι για μένα και η ουσία της μαγειρικής. Να ανακαλύπτεις νέα υλικά και νέους συνδυασμούς γεύσεων.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι δοκιμές μου έχουν στεφθεί πάντα με επιτυχία.
Αρχικά μπροστά σε ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα επικρατεί η απογοήτευση, σκέφτεσαι ότι τόσο τα υλικά που χρησιμοποίησες, όσο και ο χρόνος που αφιέρωσες για την ολοκλήρωση της συνταγής πήγαν χαμένα.
Στην πορεία όμως μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς, πως θα μπορούσες να την αξιοποιήσεις. Και αναφέρομαι κυρίως στις αστοχίες μια συνταγής, όπως λόγου χάρη, να σου κολλήσει το κέικ στη φόρμα και να σπάσει και όχι, λόγου χάρη, να σου καεί, σε αυτήν την περίπτωση δε γίνεται τίποτα 🙂
Έτσι λοιπόν αυτή τη φορά αποφάσισα να φτιάξω ωμές μπάρες με αποξηραμένα φρούτα. Τα υλικά μου εξαιρετικά, κάσιους, κράνμπερις, σταφίδες, χουρμάδες, αμύγδαλα, ηλιόσπορους και ρυζογκοφρέτες.
Το σκεπτικό ήταν ότι τα αποξηραμένα φρούτα θα είναι αρκετά κολλώδες για να κρατήσουν το μείγμα ενωμένο, έτσι ώστε να παγώσει στο ψυγείο και στη συνέχεια να το κόψω σε μπάρες.
Παρόλο που το μείγμα μου ήταν κολλώδες, μάλλον δεν ήταν αρκετά έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Τι κάνω λοιπόν!
Αποφάσισα να προσθέσω λίγο φυτικό λάδι και λίγο ταχίνι και να φτιάξω με το ίδιο μείγμα γκρανόλα, ψήνοντάς την για λίγα λεπτά στο φούρνο. Πριν όμως προσθέσω τα παραπάνω υλικά έφτιαξα 2-3 μπαλάκια με το μείγμα μου και τα έβαλα στο ψυγείο, αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Για τη γκρανόλα μου λοιπόν χρησιμοποίησα τα παρακάτω υλικά:
ΥΛΙΚΑ
- 75γρ αμύγδαλο, ωμό και ανάλατο
- 60γρ ωμά και ανάλατα κάσιους
- 12 απύρηνους χουρμάδες
- 115γρ κράνμπερις
- 35γρ σταφίδες ξανθές
- Μια πρέζα αλάτι
- 35γρ ηλιόσπορους
- 10γρ (2 με 3) ρυζογκοφρέτες σπασμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. της σούπας ταχίνι με κακάο
- 1 κουτ. της σούπας φυτικό λάδι
Τι έκανα;
Αρχικά έσπασα στο μούλτι τα κάσιους με τα αμύγδαλα σε μικρότερα κομμάτια. Τα έβαλα στην άκρη και συνέχισα πολτοποιώντας στο μούλτι τους χουρμάδες μαζί με τα κράνμπερις, τις σταφίδες και ελάχιστο αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακάτεψα την πάστα με τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με τα κάσιους, τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, τα κομματάκια ρυζογκοφρέτας, το ταχίνι και το φυτικό λάδι. Τα ανακάτεψα πολύ καλά, αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο μούλτι.
Άπλωσα το μείγμα μου σε ένα ταψί, αφού πρώτα το είχα καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και έψησα τη γκρανόλα μου για 10 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Την έβγαλα από το φούρνο, την άφησα να κρυώσει και την αποθήκευσα σε ένα μεγάλο βάζο στο ψυγείο.
Επειδή λοιπόν μια μαγειρική μου αποτυχία μετατράπηκε σε επιτυχία ετοίμασα αυτό το υπέροχο Σοκολατένιο Smoothie με Αχλάδι με σκοπό να το συνοδεύσω με τη φρεσκοψημένη μου γκρανόλα.
Γευστικό, δροσερό, σοκολατένιο, χωρίς να περιέχει ζάχαρη μπορεί να καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
ΥΛΙΚΑ για 2 smoothie
- 1,5 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα αμυγδάλου
- 3 απύρηνους χουρμάδες
- 2 ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 1 κουτ. του γλυκού κακάο
- 1 κουτ. της σούπας σπόρους chia
- 1 κουτ. της σούπας ταχίνι με κακάο ή χωρίς
Για το σερβίρισμα
Γκρανόλα, αχλάδι και κακάο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε πολύ καλά.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πάγο.
Γεμίστε με το Smoothie τα ποτήρια σας και σερβίρετε προαιρετικά με γκρανόλα, αχλάδι και λίγο κακάο.
And remember… A good breakfast fuels you up and gets you ready for the day.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.