Share This Article
Επιστρέφω με νέα ανάρτηση στο blog ύστερα από λίγες μέρες ξεκούρασης. Επειδή όμως η επιστροφή, μετά από διακοπές, είναι δύσκολη για όλους, είπα σήμερα να μη σας κουράσω και να ξεκινήσουμε χαλαρά, χωρίς κάποια πολύπλοκη συνταγή με πολλά υλικά και κυρίως χωρίς ψήσιμο!
Έχουμε χρόνο μπροστά μας για φουρνίσματα! Ας δροσίσει πρώτα και μετά 😉
Και τι καλύτερο από το να μπούμε στους μαγειρικούς μας ρυθμούς φτιάχνοντας παγωτό!
Παγωτό εύκολο, νόστιμο, γρήγορο και πάνω απ’όλα υγιεινό.
Ένα είναι το μυστικό για το παγωτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, τα κατεψυγμένα φρούτα. Ίσως κάπου να το έχει πάρει το μάτι σας το συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής του παγωτού αυτού, σήμερα όμως θα το φτιάξουμε μαζί!
Πάντα φροντίζω, τους καλοκαιρινούς μήνες, να βάζω φρούτα στην κατάψυξη, αφού πρώτα τα έχω πλύνει και τα έχω καθαρίσει. Έτσι λοιπόν τα έχω διαθέσιμα, ανά πάσα στιγμή, για δροσερά smoothies.
Στην κατάψυξη μου λοιπόν, αυτή τη στιγμή, θα βρεις σίγουρα ώριμες μπανάνες, κεράσια καθαρισμένα (χωρίς το κουκούτσι), φράουλες…μμ.. και τι άλλο; Α ναι…. βατόμουρα και μύρτιλα!
Για το παγωτό λοιπόν που θα σας παρουσιάσω σήμερα χρησιμοποίησα τις μπανάνες και τα κεράσια.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα δυνατό καλό μπλέντερ ή multi που να είναι ικανό να θρυμματίσει πάγο.
Βάζεις τα κατεψυγμένα φρούτα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να έχεις μια ωραία μεστή κρέμα.
Σερβίρεις το παγωτό αμέσως προσθέτοντας, αν θες λιωμένη σοκολάτα ή κομμάτια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.
Έτοιμο λοιπόν το παγωτάκι μας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το σίγουρο είναι ότι εσείς θα το απολαύσετε πολύ καλύτερα από μένα, γιατί εγώ έκανα και έναν αγώνα δρόμου για να το φωτογραφίσω, πριν μου λιώσει! 🙂
Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε.
Για το παγωτό δυο γεύσεων, μπανάνα και κεράσι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 2 κεσεδάκια
- 2 μπανάνες ώριμες κατεψυγμένες (κομμένες σε φέτες)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεράσια κατεψυγμένα (καθαρισμένα)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Σοκολάτα λιωμένη ή κομμάτια σοκολάτας
- Ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα φρούτα σε ένα δυνατό μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Αν θέλουμε, αφού είναι έτοιμο το παγωτό, προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς.
Λιώνουμε λίγη σοκολάτα σε μπέν μαρί, τη ρίχνουμε επάνω από το παγωτό και σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση: Η μπανάνα δίνει την γλυκύτητα που απαιτείται στο παγωτό, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης.
Enjoy!
………………………………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.