Share This Article
Η αλήθεια είναι ότι γιαυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών σε αυτήν την άκρως καλοκαιρινή σαλάτα είχα κάποιους ενδοιασμούς.
Θυμάμαι πάντα τον μπαμπά μου τα Καλοκαίρια να απολαμβάνει το καρπούζι του παγωμένο μαζί με τυρί φέτα και πάντα τον πείραζα και του έλεγα « αμάν ρε μπαμπά, όλα ανακατεμένα τα τρως » και αυτός μου έλεγε «δοκίμασε, χάνεις!»
Τίποτα εγώ, ούτε να το διανοηθώ, μέχρι που ήρθε η στιγμή όχι απλά να τη φτιάξω, αλλά να τη φάω και όλη μόνη μου, τόσο μου άρεσε!
Μα δε μπορούσα, την έβλεπα παντού, στο internet, σε περιοδικά, ήταν σα να μου έλεγε άντε πότε θα με δοκιμάσεις! 😉
Και να που πήρα την απόφαση. Σκέφτηκα, το καρπούζι και τη φέτα τα λατρεύω, θα τα συνδυάσω με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ και θα δούμε αν θα μου αρέσει αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμό γεύσεων.
Τι να σας πω! Ξετρελάθηκα! Πρόκειται για μία από τις πιο δροσερές, ελαφριές και πεντανόστιμες σαλάτες που έχω δοκιμάσει έως τώρα! Και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει πολλές, γιατί τρελαίνομαι για δαύτες 😉
Την ετοίμασα λοιπόν και αρχικά τη φωτογράφισα, σκέφτηκα, αν δεν είναι νόστιμη, τσάμπα θα πάνε οι φωτογραφίες μου.
Όταν τελείωσα με τις φωτογραφίες, πήρα το κουτάλι και επιφυλακτικά πήρα μια μικρή κουταλιά, φρόντισα όμως να έχω όλες τις γεύσεις μαζί. Μια δουλειά που είναι να γίνει να γίνει σωστά.
Εντάξει αυτό ήταν, η μια κουταλιά έφερε την άλλη και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα φάει τη μισή.
Οκ είπα, την υπόλοιπη θα την βάλω στο ψυγείο για να την απολαύσω με το μεσημεριανό μου.
Ενθουσιάστηκα τόσο, που από εδώ και στο εξής, όταν θα υπάρχει καρπούζι σπίτι σίγουρα θα φτιάχνω και μια σαλάτα.
Παρακάτω σας γράφω τα υλικά της σαλάτας μου. Μην περιμένετε ακριβείς αναλογίες για τα υλικά της, εκτός από το ντρέσινγκ, ο καθένας εδώ θα προσθέσει την ποσότητα των υλικών που θέλει.
ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα
- Καρπούζι κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσια
- 1 αγγούρι
- Τυρί φέτα
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΥΛΙΚΑ για το ντρέσινγκ
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
- 3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
- Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καρπούζι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Κόβουμε επίσης και τη φέτα σε κύβους.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες το αγγούρι.
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια πιατέλα.
Προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα ποτήρι και τα αναμειγνύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, αν δεν το χρησιμοποιήσετε όλο μπορείτε να το βάλετε σε ένα βάζο, να το κλείσετε καλά, και το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για τη σαλάτα της επόμενης μέρας.
Μπορούμε αν θέλουμε να τη βάλουμε στο ψυγείο για λίγο έτσι ώστε να δέσουν οι γεύσεις πριν τη σερβίρουμε.
Η απόλυτη Καλοκαιρινή σαλάτα μας είναι έτοιμη!
Καλή σας απόλαυση!
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.