Share This Article
Αχ Καλοκαιράκι επιτέλους, με τα χρώματα του, τις γεύσεις του και τα υπέροχα φρούτα του!
Τα φρούτα του…τόσα πολλά και τόσο νόστιμα!
Γιατί Καλοκαίρι για μένα είναι να απολαμβάνεις ένα μπολ γεμάτο με δροσερά φρούτα δίπλα στη θάλασσα ή κάτω από την πλούσια σκιά που δημιουργεί η πέργολα στην αυλή μας, στο πατρικό μου στο χωριό!
Εκεί που πραγματοποίησα και τη σημερινή μου φωτογράφιση.
Σε ένα σκηνικό ονειρεμένο, κάτω από μια φυσική σπηλιά που δημιουργεί μια πέργολα στον κήπο δίπλα στο πατρικό μου. Μια φωτογράφιση που προέκυψε τυχαία χωρίς κανέναν προγραμματισμό.
Το μόνο που είχα προγραμματίσει ήταν να φτιάξω αυτό το υπέροχο φρουτένιο κέικ, το γεμάτο κεράσια και να το πάρω μαζί μου στην επίσκεψη μου στους γονείς μου.
Χρειάστηκα λίγα λουλούδια από τον κήπο, ένα παλιό τραπεζάκι, το χειροποίητο κεντημένο-ράνερ της μαμάς, αυτήν την καταπράσινη γωνίτσα για να στήσω το σκηνικό μου και βέβαια τον απόλυτο πρωταγωνιστή, το κέικ μου.
Ελπίζω να απολαύσετε αυτήν την ιδιαίτερη φωτογράφιση, όπως την απόλαυσα και εγώ!
Πόσο ανάγκη είχα αυτήν την ηρεμία στο πατρικό μου, να ξεφύγει το μυαλό μου, έστω και για λίγο, από την πίεση και τη βαβούρα της καθημερινότητας και να ξεχαστώ λιγάκι βλέποντας τον ήλιο να δύει από την αυλή μου.
Αυτή τη φυγή μου τη σκεφτόμουν έντονα το τελευταίο καιρό, ένιωθα την ανάγκη να φύγω και να απομακρυνθώ για λίγο απ’όλα, να γεμίσω τις μπαταρίες μου μέχρι την στιγμή που θα πάρω την άδεια μου και επιτέλους θα ξεκουραστώ.
Έτσι λοιπόν, πήρα μαζί μου τα απαραίτητα και εννοώ βέβαια την φωτογραφική μου μηχανή και το κέικ μου και ανέβηκα στο χωριό μου.
Αχ αυτό το κέικ! Ανάλαφρο και φρουτένιο γεμάτο ζουμερά κεράσια.
Τα κεράσια είναι εξαιρετικά ωφέλημα για τον οργανισμό μας καθώς περιέχουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του και στην πρόληψη πολλών νοσημάτων.
Πρόκειται για φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Συμβάλλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού και καρδιαγγειακού συστήματος, επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και είναι πλούσιο σε Βήτα Καροτίνη (βιταμίνη Α), μια βιταμίνη που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον οργανισμό μας.
Μια χούφτα κερασάκια την ημέρα λοιπόν είναι ιδανική επιλογή για σνακ.
Και γιατί παρακαλώ να μην εμπλουτίσουμε και τα γλυκά μας με όλα αυτά τα υπέροχα φρούτα της εποχής!
Έτσι λοιπόν προέκυψε αυτό το κέικ.
Πρόκειται για ένα ελαφρύ κέικ με απλά υλικά και πιστέψτε με, είναι το πιο εύκολο και γρήγορο κέικ που θα έχετε φτιάξει. Δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Άλλωστε για το καλοκαιράκι, μέχρι να ξεκουραστώ και εγώ λιγάκι, σας έχω υποσχεθεί γρήγορες και εύκολες συνταγές.
Επέλεξα, όπως βλέπετε, για το κέικ μου σκούρα κόκκινα κεράσια, ώριμα και ζουμερά. Εντάξει, το ομολογώ, το μόνο χρονοβόρο στην όλη διαδικασία είναι να καθαρίσετε τα κεράσια. Αν διαθέτετε όμως το ειδικό εργαλειάκι που αφαιρεί τα κουκούτσια, η διαδικασία θα είναι παιχνιδάκι.
Είμαι σίγουρη ότι το κέικ αυτό θα το αγαπήσετε όσο αγαπήσατε και το Κέικ Βανίλιας με Φράουλες.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο με το απογευματινό σας καφεδάκι ή μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Μπορείτε ακόμη να το βάλετε και στο ψυγείο, η φυσική υγρασία που έχει στο εσωτερικό του θα το κρατήσει φρέσκο και δροσερό.
Ας περάσουμε λοιπόν στη συνταγή, για την Κερασόπιτα μας θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 460 γρ περίπου κεράσια καθαρό βάρος (χωρίς τα κουκούτσια)
- 265 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 220 γρ ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- 220 γρ γιαούρτι στραγγιστό (προτιμώ με χαμηλά λιπαρά 2%)
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κάψουλες βανίλιας ή 1 κουτάλι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 125 ml φυτικό λάδι (ηλιέλαιο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε στη μέση. Κρατάμε λίγο παραπάνω από τα μισά στην άκρη και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 20 έως 22 εκατοστών και τοποθετούμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά, το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη βανίλιας.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Το γιαούρτι, τα αυγά και το φυτικό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε αυτό με τα ξηρά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα κεράσια που έχουμε ψιλοκόψει και πασπαλίσει με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια, αν χρειάζεται.
Παίρνουμε τα υπόλοιπα κεράσια και τα τοποθετούμε απαλά στη ζύμη μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από το κέικ.
Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
Εγώ χρησιμοποίησα 20 εκατοστά ταψί και η πίτα μου χρειάστηκε περίπου 60 λεπτά ψήσιμο.
Θα είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια αποκτήσει ένα χρυσο-καστανό χρώμα. Για να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, μπορείτε να βυθίσετε στο κέντρο από το κέικ ένα σουβλί, αν βγαίνει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο.
Βγάζουμε την κερασόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια την ξεφορμάρουμε και την σερβίρουμε σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Μπορείτε να την βάλετε και στο ψυγείο, αφού κρυώσει καλά, και να την απολαύσετε δροσερή μαζί με το παγωτό της αρεσκείας σας.
Tip: Πάντα όταν προσθέτουμε φρούτα μέσα σε ζύμες φροντίζουμε να τα πασπαλίζουμε με αλεύρι έτσι ώστε να μη βυθίζονται, λόγω του βάρους τους, στο πυθμένα του ταψιού.
Επίσης, αν δείτε ότι η επιφάνεια από το κέικ έχει ροδίσει αρκετά αλλά το κέικ σας δεν είναι ακόμη έτοιμο, σκεπάστε το με λίγο αλουμινόχαρτο για να μην σας καεί.
Enjoy!…
……………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.
2 Comments
Genny Folia
Απλά τέλειο!!
Handmadelittletreats
Σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!