Share This Article
Επιστρέψαμε σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας μετά τις γιορτές και δε σας κρύβω πως μου ήταν λίγο δύσκολο να επανέλθω. Ναι μεν είχα διάθεση να πιάσω την κάμερα στα χέρια μου, αλλά από την άλλη ένιωθα ότι χρειαζόμουν περισσότερη ξεκούραση.
Όλη αυτή η εορταστική περίοδος θεωρώ ότι για μας που ασχολούμαστε με το food blogging λειτουργεί και λίγο πιεστικά, γι’αυτό φέτος δεδομένου ότι είχα και έναν πολύ απαιτητικό Νοέμβριο είχα πάρει την απόφαση στις γιορτές να είμαι πιο χαλαρή και να αφιερώσω λίγο παραπάνω χρόνο τόσο στον εαυτό μου, όσο και στους αγαπημένους μου.
Η ξεκούραση είναι αναγκαία για να γυρίσεις με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και δημιουργική διάθεση. Ο Ιανουάριος είναι ένας περίεργος μήνας. Καλείσαι μετά από αρκετές μέρες εορταστικές που είναι γεμάτες με φώτα, χρώματα και γιορτινά τραπέζια να επιστρέψεις κάπως απότομα στην καθημερινότητα.
Επέλεξα λοιπόν να κάνω αυτήν την μετάβαση αρκετά ομαλά. Την παρασκευή λοιπόν που μας πέρασε ο καιρός ήταν βροχερός έτσι το πρωινό μας το περάσαμε στο σπίτι. Ήταν ευκαιρία να φτιάξω τις αγαπημένες μου βάφλες. Η συνταγή γι’αυτές τις βάφλες υπήρχε ήδη στο blog. Παρόλο που τις φτιάχνω συχνά και έχω κάνει και κάποιες μικρές αλλαγές κυρίως ως προς την ζάχαρη, την οποία έχω μειώσει αισθητά και μάλιστα δε χρησιμοποιώ στη συνταγή κρυσταλλική λευκή ζάχαρη αλλά ζάχαρη από χουρμά ή ζάχαρη καρύδας, δεν είχα μπει στον κόπο να τις φωτογραφίσω ξανά.
Να λοιπόν που ήρθε η κατάλληλη στιγμή! Εν ολίγοις το πρωινό μας συνδυάστηκε με την πρώτη φωτογράφιση της χρονιάς, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς καμία πίεση. Σας παρουσιάζω λοιπόν τις αγαπημένες μου αφράτες βάφλες με άρωμα κανέλας ιδανικές για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο.
Συνδυάστε τις βάφλες σας με ό,τι τραβάει η όρεξη σας. Εγώ έφτιαξα στα γρήγορα μια ζεστή μαρμελάδα με μούρα και μήλο την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ . Βέβαια δεν έλειπε το σιρόπι σφενδάμου, το γιαούρτι και ο ζεστός καφές. Να σας πω επίσης πως μπορείτε, αν θέλετε, να παραλείψετε την κανένα ή να την αντικαταστήσετε με βανίλια.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τις πιο αφράτες κανελένιες βάφλες;
Για τις αφράτες βάφλες με κανέλα θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ (για 6 μεγάλες στρογγυλές βάφλες)
- 260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 2 κ.γ. κανένα σκόνη
- 130 με 140γρ ζάχαρη καρύδας ή ζάχαρη από χουρμά (ανάλογα πόσο γλυκιές τις θέλετε)
- 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δεματίου
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ή λάδι καρύδας
- 180ml ξινόγαλο*
*Μπορούμε να φτιάξουμε ξινόγαλο προσθέτοντας σε 180ml γάλα ή ρόφημα αμυγδάλου δυο κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι. Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη εκτός ψυγείου για 15 περίπου λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ξινόγαλο, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Ανακατεύουμε και εδώ με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό χυλό.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε όπως σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες ή κράνμπερις.
Ετοιμάζουμε τη βαφλιέρα μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (μην ξεχάσετε να τη λαδώσετε ή να τη βουτυρώσετε λιγάκι). Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε ένα με δύο κουτάλια της σούπας από το μείγμα μας, ανάλογα με το μέγεθος που έχει η βαφλιέρα. Δε χρειάζεται να απλώσουμε το μείγμα στην βλαφιέρα, απλά κλείνουμε το καπάκι. Οι βάφλες είναι έτοιμες όταν φουσκώσουν και ξεκολλάνε από τη βαφλιέρα.
Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, γιαούρτι, μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Να ευχηθώ ακόμη μια φορά να έχουμε μια πολύ όμορφη νέα χρονιά γεμάτη με πολλές χαρούμενες στιγμές!
……………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
4 Comments
Penny
Καλησπέρα σας,
Συγχαρητήρια για την συνταγή σας, φαίνονται πεντανόστιμα!!!
Θέλω να κανω μια ερώτηση:Αν αντικαταστήσω το αυγό με μπανάνα θα γίνουν το ίδιο αφράτες;
Handmadelittletreats
Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με μία μπανάνα μετρίου μεγέθους. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει. Δεν το έχω δοκιμάσει, αν το κάνετε, θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.
Penny
Λοιπόν τις δοκίμασα και με τις δύο εκδοχές και βγήκαν το ίδιο φανταστικές!!! Πιστεύω πως θα γίνει η αγαπημένη μου συνταγη. Μπράβο και πάλι!
Handmadelittletreats
Τέλεια! Θα τις δοκιμάσω και εγώ… Σας ευχαριστώ πολύ!