Share This Article
Σας έχω υποσχεθεί από προηγούμενο post να σας δείξω της πασχαλινές μπάρες σοκολάτας, γνωστές και ως Easter Chocolate Bark, οι οποίες μαζί με τα μπισκοτάκια που έφτιαξα (δες εδώ) μπήκαν σε σακουλάκια και αποτέλεσαν ένα πολύχρωμο πασχαλινό δωράκι για τους φίλους μου.
Αυτό θα είναι και το τελευταίο post που θα κάνω πριν τις γιορτές, καιρός να ξεκουραστώ λιγάκι και να απολαύσω αυτές τις μέρες με την οικογένεια και τους φίλους.
Οι σοκολατένιες μπάρες που θα σας δείξω σήμερα είναι πολύ εύκολες στο να γίνουν, χρειάζονται πολύ λίγο χρόνο και το σίγουρο είναι ότι όλοι θα ενθουσιαστούν μόλις τις δουν! Γι’αυτό το λόγο μπορείτε να τις φτιάξετε ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο τις γιορτές. Αποτελούν ιδανικό κέρασμα ακόμη και για παιδικό πάρτι.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσετε σοκολάτες τις αρεσκείας σας και να στολίσετε την επιφάνεια τους με πολύχρωμα καραμελάκια, sprinkles, σοκολατένια αυγουλάκια και μικρές σοκολατένιες φιγούρες.
Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων με τα καραμελάκια σας, ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα κουβερτούρα ή ακόμη και τις δυο όπως θα σας παρουσιάσω πιο κάτω.
Προτίμησα να χρησιμοποιήσω για βάση σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο για να υπάρξει μια ισορροπία με τη γλυκιά λευκή σοκολάτα και τα ζαχαρωτά διακοσμητικά.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε μαζί με τα παιδιά σας δημιουργώντας πολύχρωμους γλυκούς συνδυασμούς!
Για τις Σοκολατένιες Μπάρες θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ή σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.
- 200 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- Πολύχρωμα καραμελάκια
- Sprinkles
- Μικρά αυγουλάκια σοκολατένια
- Σοκολατένιες πασχαλινές φιγούρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρηχό ταψί.
Μαζεύουμε όλα τα διακοσμητικά και τα έχουμε μπροστά μας.
Στη συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρί σε ξεχωριστά μπολ τις δυο σοκολάτες.
Αφού λιώσουν οι σοκολάτες, παίρνουμε αρχικά την κουβερτούρα και την αδειάζουμε προσεκτικά πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνουμε προσεκτικά έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Φροντίζουμε όσο μπορούμε να έχει η σοκολάτα μας το ίδιο πάχος παντού.
Παίρνουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και τη ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από την σκούρα, την απλώνουμε προσεκτικά με την σπάτουλα και με ένα ξύλινο σουβλί σχηματίσουμε κύκλους (μικρές δίνες), όπως βλέπετε στη φωτογραφία πιο κάτω φροντίζοντας να ανακατευτούν οι δυο σοκολάτες και να δημιουργηθούν ωραία κύματα.
Αφού τελειώσουμε με τις σοκολάτες τοποθετούμε στην επιφάνεια τα σοκολατένια αυγουλάκια, τα καραμελάκια, τα sprinkles και ότι άλλο θέλουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες περίπου, αν βιαζόμαστε μπορούμε να την βάλουμε και λίγο στο ψυγείο. Προσοχή, δεν πρέπει να τη μετακινήσουμε από το ταψί.
Αφού κρυώσει, σπάμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε διάφορα κομμάτια! Μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια σοκολάτας σε σακουλάκια και να τα κλείσετε με ένα κορδελάκι.
And remember…The secret ingredient is always love!