Share This Article
Αν υπάρχει ένα φαγητό που να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το καλοκαίρι αυτό είναι τα θαλασσινά και τι κάνει ένα φαγητό νόστιμο; Μα φυσικά η απλότητα των υλικών και η εξαιρετική ποιότητά τους.
Όταν λοιπόν αποφασίσεις να ψήσεις φρέσκο ψάρι τότε θα επιλέξεις φρέσκα μυρωδικά και φυσικά ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο όπως το Κορωνέικη Ποικιλία Ιωνίς που με τη μεσαία του ένταση και τη χαμηλή οξύτητά του είναι ιδανικό για να αναδείξει τα λαδερά σου, τις σαλάτες σου και φυσικά όλα τα μαγειρευτά σου.
Αν τώρα θέλεις το ψάρι σου να παραμείνει ζουμερό, τότε σου προτείνω να το ψήσεις τυλιγμένο στη λαδόκολλα και να προσθέσεις και λαχανικά όπως ντομάτα και κρεμμύδι έτσι ώστε να εμπλουτιστεί η γεύση του και να κρατήσει όλους τους χυμούς του.
Αν όμως προτιμάς όμως τις πιο κλασικές γεύσεις μπορείς να το ψήσεις μαζί με τα μυρωδικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία Ιωνίς και φυσικά το λεμόνι. Στη συνέχεια θα το τυλίξεις στη λαδόκολλα και θα το ψήσει, πάλι το ψάρι θα παραμείνει ζουμερό και εξαιρετικά νόστιμο.
Για μένα απαραίτητο συνοδευτικό για το ψητό ψάρι είναι φυσικά το λαδολέμονο με το οποίο θα το ραντίσεις πριν το σερβίρεις. Αν τώρα προσθέσεις στο κλασικό λαδολέμονο λίγη απαλή μουστάρδα τότε η γεύση του θα απογειωθεί.
Για τις ψητές τσιπούρες στη λαδόκολλα θα χρειαστείς.
Υλικά για τις τσιπούρες
- 2 τσιπούρες
- 2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
- 2 μέτρια λεμόνια σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2κ.γ ρίγανη
- 30ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία Ιωνίς
- 20ml χυμός λεμονιού
- Φρέσκια ρίγανη
Υλικά για το λαδολέμονο με μουστάρδα
- 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία Ιωνίς
- 2κ.γ. μουστάρδα
- Χυμός από 1 μικρό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και χαράζουμε τις τσιπούρες στην επιφάνεια και στη συνέχεια κόβουμε την ντομάτα, το λεμόνι και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Σε δύο ξεχωριστά φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος τοποθετούμε αρχικά την ντομάτα και στη συνέχεια το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες, τοποθετούμε στο εσωτερικό τους φέτες λεμονιού και κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης και στη συνέχεια τοποθετούμε την κάθε τσιπούρα σε ξεχωριστή λαδόκολλα πάνω από τις ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό λεμονιού και ραντίζουμε με αυτό τις τσιπούρες.
Τυλίγουμε καλά σε πακετάκι την κάθε λαδόκολλα και τοποθετούμε τι τσιπούρες στο ταψί.
Αν θέλουμε τυλίγουμε και με λίγο αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το λαδολέμονο με μουστάρδα και σερβίρουμε με αυτό τις τσιπούρες.
………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με τη Nutria