Share This Article
Επιστροφή στην καθημερινότητα με αργούς ρυθμούς καθώς οι εορταστικές μέρες δεν έχουν τελειώσει ακόμη.
Σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό Νέο Έτος με υγεία, χαρά, ευημερία και ηρεμία, που τόσο ανάγκη έχουμε, σε όλον τον κόσμο ✨
Είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά με μία σούπα, που πραγματικά πιστεύω πως την έχουμε ανάγκη μετά από τα τραπεζόματα των ημερών.
Και τι σούπα!
Φλογερή βελουτέ σούπα παντζαριού. Ιδιαίτερη, πλούσια, νόστιμη σούπα με παντζάρι και λαχανικά.
Αν αγαπάς το παντζάρι και το κατακόκκινο χρώμα του τότε θα λατρέψεις αυτήν τη σούπα.
Στην αρχή ήμουν διστακτική με αυτήν τη σούπα, δεν την είχα φτιάξει ξανά και δεν ήμουν σίγουρη αν το αποτέλεσμα θα μου άρεσε. Η αλήθεια είναι ότι ξετρελάθηκα τόσο με το χρώμα της όσο και με τη γεύση της. Ιδιαίτερη και ελαφριά.
Συνόδευσέ την με σπιτικά κρουτόν, τρίξε μέσα και λίγη φέτα και θα ξετρελαθείς.
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για τη βελουτέ σούπα παντζαριού και τα σπιτικά κρουτόν θα χρειαστείς:
Υλικά για τη σούπα
- 4 μέτρια παντζάρια
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μέτρια καρότα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μπαστουνάκια σέλερι κομμένα σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ/σ ελαιόλαδο
- 1lt ζεστό ζωμό λαχανικών
- ½ κ.γ ρίγανη & ½ κ.γ θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Υλικά για τα σπιτικά κρουτόν
- Ρίγανη & θυμάρι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 4 φέτες ψωμί της επιλογής σου
Εκτέλεση
Καθαρίζεις τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβεις σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνεις τα λαχανικά και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
Προσθέτεις το ζεστό ζωμό λαχανικών και το αλάτι μαζί με το πιπέρι και τα μυρωδικά και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Κατεβάζεις τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιείς με ένα ραβδομπλέντερ.
Στο μεταξύ ετοιμάζεις τα κρουτόν
Κόβεις τις φέτες ψωμί σε κυβάκια.
Απλώνεις το ψωμί σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με λίγο αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 8 με 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναποδογυρίζεις τα κρουτόν αν είναι αναγκαίο για να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρεις τη βελουτέ σούπα ζεστή με σπιτικά κρουτόν, λίγο γιαούρτι (προαιρετικά) ή με άλειμμα φέτας (σου έχω δώσει τη συνταγή στον τραχανά με τα μανιτάρια , τη βρεις εδώ)
…………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.