Share This Article
Λατρεύω τις μακαρονοσαλάτες το καλοκαίρι! Γενικά λατρεύω τα ζυμαρικά. Δε χάνω λοιπόν ευκαιρία τώρα που έχω στη διάθεσή μου μια πληθώρα από λαχανικά και φρούτα να ετοιμάζω στη στιγμή πολύχρωμες δροσερές μακαρονοσαλάτες.
Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο στις μακαρονοσαλάτες μου προσθέτω και φρούτα. Ξέρω ότι ίσως κάποιοι παραξενευτείτε με αυτόν το συνδυασμό γεύσεων αλλά πιστέψτε με τα φρούτα προσθέτουν δροσιά και μια γλυκιά γεύση στο πιάτο που έρχεται και ισορροπεί κάθε φορά με το ελαφρώς γλυκόξινο ντρέσινγκ που συνοδεύει τη μακαρονοσαλάτα.
Οι μακαρονοσαλάετες με φρούτα είναι ελαφριές, δροσερές και βέβαια πολύ εύκολες στο να γίνουν.
Επειδή λοιπόν η ζέστη καλά κρατεί και τα καλοκαιρινά φρούτα είναι ακόμη άφθονα και ειδικά τα σταφύλια που τώρα είναι η εποχή τους, σας ετοίμασα στη στιγμή μια μακαρονοσαλάτα με ροδάκινα, σταφύλια, ντοματάκια και βασιλικό σε συνδυασμό με ένα ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, μέλι και ξύδι. Με απλά υλικά δημιουργείς ένα πιάτο με ιδιαίτερη γεύση!
Και αυτή τη φορά για τη μακαρονοσαλάτα μου επέλεξα Κοραλάκι από 100% σιμιγδάλι της εταιρεία ΉΛΙΣ πρώτον γιατί τα συγκεκριμένα ζυμαρικά είναι εξαιρετικής ποιότητας χωρίς συντηρητικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως σας έχω αναφέρει και στην ανάρτηση μου με την μακαρονάδα alla Siciliana , και δεύτερον γιατί πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά φυσικής αποξήρανσης, φτιαγμένα με μεράκι, όπως γινόταν παλιά, από μια οικογενειακή επιχείρηση.
Και αυτήν την περίοδο περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να στηρίξουμε τις οικογενειακές επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα βραβευμένα με διεθνή βραβεία που πιστοποιούν τη γεύση και την αυθεντικότητα των προϊόντων τους.
Στην εταιρεία ΗΛΙΣ έχετε την επιλογή να διαλέξετε ανάμεσα από τέσσερις κατηγορίες ζυμαρικών. Τα εκλεκτά που αποζημιώνουν γευστικά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εγώ λάτρεψα τις ταλιατέλες με τον κουρκουμά και το κάρδαμο, ελαφρώς πικάντικες που ακόμη και σκέτες να τις δοκιμάσεις μαζί με λίγη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο θα σε αποζημιώσουν γευστικά. Τα παραδοσιακά που είναι ιδανικά για όλα τα μαγειρέματά σου. Τα ζυμαρικά λαχανικών που είναι φτιαγμένα μόνο με φυσικούς πολτούς φρέσκων λαχανικών με αποτέλεσμα να γεύεσαι τη γεύση και το άρωμα των λαχανικών σε κάθε μπουκιά και τέλος τα αγαπημένα μου ολικής. Στην κατηγορία μάλιστα ολικής εκτός από τα κλασικά σπαγγέτι και το κριθαράκι θα βρεις, λαζάνι, χυλοπιτάκι αλλά και τραχανά!
Ας επιστρέψω όμως στην μακαρονοσαλάτα με κοραλάκι ΉΛΙΣ που θα σας παρουσιάσω σήμερα η οποία είναι εύκολη, δροσερή, άκρως καλοκαιρινή και ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, όσο ακόμη η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.
Α μη τι άλλο αρνούμαι να αποχωριστώ τον Αύγουστο!
Έχεις βέβαια την επιλογή να προσθέσεις τα δικά σου αγαπημένα φρούτα. Δοκίμασέ την στην αρχή του καλοκαιριού με φράουλες και ακτινίδιο, μπορείς να προσθέσεις κεράσια ή ακόμη και μούρα. Επίσης, μπορείς να ψήσεις ελαφρώς σε ένα σχαροτήγανο τα ροδάκινα πριν τα προσθέσεις στην σαλάτα σου για να βγάλουν ακόμη περισσότερη γλύκα. Μην παραλήψεις όμως το συνδυασμό σταφυλιού και τυριού σε αυτήν την μακαρονοσαλάτα. Δοκίμασέ τον και θα με θυμηθείς!
Πολύχρωμη, αρωματική, δροσερή και ελαφριά θα σε εκπλήξει ευχάριστα αν σου αρέσει να τολμάς και να δοκιμάζεις νέους συνδυασμούς γεύσεων.
Τι θα λέγατε από τη νέα σεζόν που θα μπούμε σιγά σιγά στο πρόγραμμα μας να σας παρουσιάζω μέσα από το blog μου τουλάχιστον μία ιδιαίτερη αλλά και εύκολη μακαρονάδα με υλικά εποχής το μήνα;
Όσο το σκέφτομαι, τόσο μου αρέσει η ιδέα 😉
Πάμε όμως τώρα να φτιάξουμε την ιδιαίτερη μακαρονοσαλάτα μας.
Για την Καλοκαιρινή Μακαρονοσαλάτα με Κοραλάκι ΉΛΙΣ και φρούτα θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο Κοραλάκι ΗΛΙΣ
- 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
- 1 λευκόσαρκο ροδάκινο κομμένο σε φέτες
- Σταφύλι κόκκινο και λευκό χωρίς κουκούτσια
- Ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
- Φύλλα βασιλικού
- Λίγο μαύρο σουσάμι
Για το ντρέσινγκ*
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουτ. της σούπας μέλι
- 3 κουτ. της σούπας μηλόξυδο
- 1/2 κουτ. της σούπας λεμόνι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το κοραλάκι ΗΛΙΣ σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και το ανακατεύουμε κατά διαστήματα βράζοντάς το σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφετε επάνω στη συσκευασία.
Συνάμα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για το ντρέσινγκ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αφού βράσει το κοραλάκι, το σουρώνουμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά το ζυμαρικό μας.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα φρούτα. Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες ή σε μικρότερα κομμάτια και τις ρόγες από το σταφύλι και τα ντοματάκια στη μέση.
Ρίχνουμε τα φρούτα και τα ντοματάκια στο κοραλάκι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο μαύρο σουσάμι, ψιλοκομμένο βασιλικό, μπόλικη φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμη και κρύα αφού πρώτα τη βάλουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ντρεσινγκ ακόμη.
Σημείωση
*Η δοσολογίες για το ντρέσινγκ είναι καθαρά υποκειμενικές. Δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο μέλι ή λίγο λεμόνι ή αντίστοιχα λίγο ξύδι παραπάνω ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να έχει. Προσέξτε όμως μη το φτιάξετε πολύ γλυκό γιατί θέλουμε να υπάρχει μια ισορροπία με τη γλύκα που έχουν τα φρούτα.
Καλή απόλαυση!
…………………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την εταιρεία ΉΛΙΣ. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου.