Share This Article
Σας έχω πει πόσο λατρεύω τα μακαρόνια! Από μικρό παιδί μου άρεσαν πάρα πολύ, σκεφτείτε ότι έτρεχα αμέσως στην κατσαρόλα την ώρα που τα έριχνε στο σουρωτήρι η μητέρα μου και τσιμπούσα λίγα με το χέρι, πριν ακόμη τα ανακατέψει με τη σάλτσα.
Λατρεύω όλες τις μακαρονάδες και συνεχώς μου αρέσει να ανακαλύπτω νέες γεύσεις, είτε ψάχνοντας στο internet, είτε επιλέγοντας κάποιον ιδιαίτερο συνδυασμό γεύσεων σε κάποιο εστιατόριο.
Εδώ και αρκετά χρόνια επιλέγω κυρίως μακαρόνια ολικής και μπορώ να σας πω, πως μου αρέσουν περισσότερο σε γεύση. Εκτός όμως από από τα γνωστά απλά μακαρόνια, συχνά μπαίνω στη διαδικασία να δοκιμάζω και κάποια πιο ιδιαίτερα, που περιέχουν και κάποια επιπλέον υλικά.
Έτσι λοιπόν πρόσφατα προμηθεύτηκα όχι ένα, αλλά τρία πακέτα μακαρόνια διαφορετικών γεύσεων (υπερβολική το ξέρω, αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό).
Επέλεξα λοιπόν ένα πακέτο με χειροποίητες χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς, βίδες με βασιλικό και σκόρδο και τέλος ένα ιδιαίτερο μακαρόνι, βίδες κόκκινης φακής. Ναι καλά διαβάσατε, οι βίδες αυτές είναι φτιαγμένες από 100% βιολογικό αλεύρι κόκκινης φακής.
Αναφέρετε χαρακτηριστικά ότι τα ιδιαίτερα αυτά μακαρόνια έχουν χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.
Αυτές λοιπόν τις βίδες κόκκινης φακής θα ετοιμάσουμε σήμερα και επειδή από μόνο του το «ζυμαρικό» αυτό ζητά μια ιδιαίτερη σάλτσα για συντροφιά, αποφάσισα να τις συνδυάσω με ένα καταπράσινο πέστο από αβοκάντο, το οποίο φτιάχνω συχνά αλλά δεν είχε τύχει μέχρι τώρα να το ανεβάσω στο blog.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοκιμάσω και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και θα σας ενημερώσω σχετικά.
Τι να πω γι’αυτό το πέστο αβοκάντο, είναι κρεμώδες , αρωματικό και πλούσιο σε γεύση. Από τη μια τα φρέσκα φύλλα βασιλικού δένουν εξαιρετικά με το αβοκάντο, το κουκουνάρι και τα κάσιους και από την άλλη, η πικάντικη και αλμυρή γεύση της γραβιέρας μαζί με το σκόρδο και το πιπέρι δίνουν σε αυτό το πέστο μια ιδιαίτερη ένταση. Είναι τόσο νόστιμο που μπαίνω πάντα στον πειρασμό και τρώω λιγάκι κατευθείαν από το multi 😉
Μπορώ να σας πω ότι το συγκεκριμένο πέστο το δοκίμασαν κάποια στιγμή στο παρελθόν πάνω σε μπρουσκέτα άτομα που δεν τους άρεσε καθόλου το αβοκάντο και δεν τους ξένισε καθόλου, μάλιστα δεν κατάλαβαν καν ότι περιείχε μέσα αβοκάντο.
Τη συνταγή αυτή την έχω προσαρμόσει λιγάκι στις δικές μου γεύσεις. Προτίμησα να προσθέσω στο πέστο μου, εκτός από κουκουνάρι, και κάσιους, στο παρελθόν έχω δοκιμάσει και με φυστίκια Αιγίνης, που εξίσου ταιριάζουν ιδιαίτερα σε αυτό το καταπράσινο πέστο. Επίσης πρόσθεσα 2 μικρές σκελίδες σκόρδο, για κάποιους μπορεί να το παράκανα αλλά τρελαίνομαι γι αυτή τη σκορδάτη γεύση στα μακαρόνια μου. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή να μη το βάλετε καθόλου.
Μπορείτε να συνδυάσετε το πέστο αυτό με μακαρόνια της επιλογής σας, και αν ακόμη σας περισσέψει, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο βάζο, να ραντίσετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο, να κλείσετε το βάζο και να το βάλετε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες μπρουσκέτες με ψωμί της επιλογής σας, να προσθέσετε ντοματίνια ακόμη και βραστό αυγό (κατά τη γνώμη μου υπέροχος συνδυασμός).
Ας περάσουμε γρήγορα στη συνταγή.
Α…… ξέχασα να σας πω τις εντυπώσεις μου για τις βίδες κόκκινης φακής.
Λοιπόν, χρειάστηκαν μόνο 3 με 4 λεπτά, το πολύ, βράσιμο. Αφού έβρασαν, έχασαν λίγο το έντονο κόκκινο χρώμα που είχαν αρχικά. Ωστόσο η γεύση τους, ειλικρινά, δε με ξένισε καθόλου. Ευχαρίστως θα ετοιμάσω σύντομα και αυτές που έμειναν, ίσως αυτή τη φορά με μια πιο ελαφριά και απαλή σάλτσα, για να καταλάβω καλύτερα την διαφορά στη γεύση από τα κανονικά μακαρόνια.
Στη συνταγή μας τώρα, για τις Βίδες κόκκινης φακής με πέστο αβοκάντο θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για το πέστο αβοκάντο (για περίπου 4 μερίδες)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 25γρ κάσιους ωμά και ανάλατα
- 25γρ κουκουνάρι
- Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 60γρ ελληνική γραβιέρα
- 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 1 μεγάλη (προαιρετικά)
- Χυμό και ξύσμα από ένα μεσαίο λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Βίδες κόκκινης φακής ή μακαρόνια της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το πέστο αβοκάντο. Σε ένα πολυμηχάνημα ή ένα απλό multi ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και έτσι όπως είναι ζεστά τα ανακατεύουμε με το πέστο αβοκάντο.
Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε ντοματάκια κομμένα στη μέση και επιπλέον γραβιέρα.
Αν σας περισσέψει πέστο αβοκάντο το διατηρούμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε την επόμενη μέρα ετοιμάζοντας μπρουσκέτες με ψωμί.
Καλή σας απόλαυση!
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ.