Share This Article
Μπορεί το Καλοκαιράκι να έφυγε αλλά, ας μη γελιόμαστε, είναι νωρίς ακόμη για να κρυώσει ο καιρός και να νιώσουμε ότι έχουμε μπει για τα καλά στο Φθινόπωρο. Να σας πω την αλήθεια δεν μπορώ να μπω ακόμη σε διάθεση φθινοπωρινή. Ναι μεν δεν κάνει τόση ζέστη, ευτυχώς βέβαια γιατί με κούρασε πολύ φέτος, αλλά έχω επιλέξει αυτό το μήνα, τουλάχιστον στις αρχές, να ξεκουραστώ, καθώς είχα ένα πολύ πιεστικό καλοκαίρι. Τι σας έχω λοιπόν ετοιμάσει για σήμερα; Ένα γλυκάκι εύκολο, με λίγα υλικά που είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε.
Το συγκεκριμένο γλυκό θα σας λύσει τα χέρια στην περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε ένα κέρασμα εντυπωσιακό στα γρήγορα χωρίς καν να ανάψετε το φούρνο.
Για να είμαι ειλικρινής το έφτιαξα στα μέσα Αυγούστου όπου δεν είχα το κουράγιο, λόγω ζέστης, να μείνω για ώρα στην κουζίνα, πόσο μάλλον να ανάψω το φούρνο. Οι φωτογραφίες λοιπόν είχαν μείνει στον υπολογιστή μου και δεν είχα μπει καν στη διαδικασία να τις επεξεργαστώ. Τώρα όμως που δρόσισε λιγάκι είπα σιγά σιγά να ξεκινήσω.
Κάποια στιγμή χρειάζεσαι ένα διάλειμμα να ηρεμήσεις, να ξεκουραστείς και να γυρίσεις με όρεξη. Επέστρεψα λοιπόν και ήδη έχω βάλει στα πλάνα μου να σας παρουσιάσω νέα ενδιαφέροντα άρθρα και συνταγές.
Ας επανέλθω όμως στο σημερινό γλυκάκι. Επειδή δεν ήθελα να μείνει αρκετή ώρα εκτός ψυγείου με την τόση ζέστη που έκανε, δεδομένου ότι είναι ένα δροσερό γλυκό που συντηρείται στο ψυγείο, δεν έκανα και κάποια ιδιαίτερη φωτογράφιση. Παρόλο όμως που το παίδεψα λιγάκι 😉 άντεξε και έμεινε στο ύψος του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν και το μοναδικό γλυκό που έφτιαξα μέσα στο καλοκαίρι γιατί φέτος φάγαμε πολύ παγωτό!
Μπορεί λοιπόν να καθυστέρησα να σας το παρουσιάσω αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, έτσι δε λένε!
Άλλωστε θεωρώ ότι είναι ένα γλυκό παντός καιρού.
Δυο πραγματάκια θέλω να μου προσέξετε στη συνταγή.
Πρώτον θέλω να καλύψετε καλά τόσο τη βάση όσο και το ενδιάμεσο από τις δύο κρέμες με μπισκότα και δεύτερον θα σταματήσετε να χτυπάτε την κρέμα όταν γίνει αφράτη και αρχίσει να σχηματίζει κορυφές. Αν την παραχτυπήσετε θα σας κόψει. Πιο κάτω στη συνταγή σας γράφω πως μπορείτε να το διορθώσετε αυτό, αν συμβεί.
Πάρτε λοιπόν ένα κουτάλι και ελάτε μαζί μου να απολαύσουμε παρέα αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Εμείς πάντως το ευχαριστηθήκαμε!
Εύκολο γλυκό ψυγείου δύο γεύσεων με μπισκότα Oreo
ΥΛΙΚΑ για 17 με 18 εκ τσέρκιν
- 300γρ τυρί κρέμα, παγωμένο
- 600γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 240γρ ζάχαρη άχνη
- 1,5 κουτάλι της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 πακέτα μπισκότα oreo της επιλογής σας, εγώ επέλεξα γεμιστά με σοκολάτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την παγωμένη κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε με το μίξερ αρχικά σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα και στη συνέχεια ανεβάζουμε ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη, αέρινη αλλά και σφικτή κρέμα.
Προσοχή, δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα γιατί θα κόψει. Αν συμβεί αυτό, προσθέτουμε πολύ λίγη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά για λίγο.
Αδειάζουμε το 1/3 περίπου από την κρέμα μας σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε σε αυτήν την ποσότητα το κακάο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η κρέμα μας να γίνει σοκολατένια.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Επάνω στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό τοποθετούμε ένα τσέρκιν με διάμετρο περίπου 18 εκατοστά.
Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό καλό είναι να καλύψουμε περιμετρικά το τσέρκιν εσωτερικά με μια λωρίδα αντικολλητικό χαρτί λίγο πιο ψηλή από το ύψος που έχει το τσέρκιν.
Αν δεν έχουμε τσέρκιν μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό μέσα σε ένα πυρέξ και να το σερβίρουμε κατευθείαν από αυτό.
Καλύπτουμε τη βάση του γλυκού με ολόκληρα μπισκότα oreo και τοποθετούμε στα κενά σπασμένα μπισκότα.
Απλώνουμε από πάνω απαλά τη μισή ποσότητα από τη λευκή κρέμα και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να καλύψει τη βάση ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε άλλη μια στρώση με ολόκληρα μπισκότα oreo φροντίζοντας πάλι να καλύψουμε τα κενά με σπασμένα μπισκότα.
Συνεχίζουμε απλώνοντας τη κρέμα σοκολάτας. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγη σοκολατένια κρέμα για την επιφάνεια του γλυκού.
Καλύπτουμε τη κρέμα σοκολάτας με την τελευταία στρώση oreo και συνεχίζουμε με τη λευκή κρέμα. Απλώνουμε καλά την κρέμα και αν έχουμε αφήσει στην άκρη λίγη σοκολατένια κρέμα την προσθέτουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκιν και το αντικολλητικό χαρτί και στολίζουμε το γλυκό με σπασμένα μπισκότα oreo. Εγώ πρόσθεσα επίσης μύρτιλα και σμέουρα που είχα φυλάξει στην κατάψυξη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.
Σημείωση
Αν φτιάξετε το γλυκό σας μέσα σε πυρέξ, το βγάζετε από το ψυγείο και το σερβίρετε κόβοντάς το σε κομμάτια.
Συμβουλή: Κόψτε πρώτα ένα μικρό κομμάτι για να μπορέσετε στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας να βγάλετε ωραία τα κομμάτια σας.
Τέλος, μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά ποτήρια-μπολάκια.
Καλή απόλαυση!
……………………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ