Share This Article
Αν ψάχνεις για ένα γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ γλυκάκι τότε αυτό το cheesecake χωρίς ψήσιμο είναι ιδανικό.
Μπισκοτένια βάση, δροσερή και ελαφριά κρέμα mascarpone και μία σάλτσα όνειρο.
Αυτό το cheesecake που θα σου παρουσιάσω σήμερα θα το λατρέψεις όχι μόνο γιατί είναι έτοιμο στη στιγμή αλλά και γιατί είναι αέρινο, πλούσιο σε γεύση και χωρίς πολύ ζάχαρη. Και το καλύτερο απ’όλα, το σερβίρεις σε ατομικά ποτήρια για να εντυπωσιάσεις ακόμη περισσότερο τους καλεσμένους σου.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Για τη βάση χρησιμοποίησα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα κλασικά digestive αν θέλετε. Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να βραχεί εντελώς και μετά το μοιράζουμε στα ποτήρια. Πιέζουμε ελαφρώς το μπισκότο στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ το mascarpone με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τα αρώματα. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Αν χτυπήσουμε παραπάνω πιθανόν να κόψει, για να την επαναφέρουμε προσθέτουμε πολύ λίγη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρώς.
Τέλος η σάλτσα με τα μούρα και τις φράουλες είναι μαγική, τόσο γλυκιά, όσο χρειάζεται για να μη μας λιγώνει. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν θέλετε να είναι πιο γλυκιά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη.
Κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και φράουλες θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Μπορούμε να γαρνίρουμε το cheesecake με τριμμένο μπισκότο ή φρέσκα μούρα.
Για το εύκολο cheesecake ψυγείου σε ποτήρι θα χρειαστούμε:
Για τη σάλτσα
- 400γρ ανάμεικτα κατεψυγμένα φρούτα, φράουλες και μούρα
- 3κ/σ ζάχαρη
- 1κ/σ χυμό λεμονιού
- 1κ/γ βανίλια
- Για το cheesecake
Για τη βάση
- 130γρ μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 35 με 40γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
- 400γρ τυρί mascarpone
- 100γρ άχνη ζάχαρη
- 160γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- Ξύσμα από ένα μικρό βιολογικό λεμόνι ή lime
- 1κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φρούτων. Ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σπάσουν λίγο τα φρούτα. Η σάλτσα είναι έτοιμη, όταν αρχίσει ελαφρώς να δένει. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα multi μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ διαμέτρου 15 με 16εκ. ή σε ατομικά ποτήρια. Πιέζουμε ελαφρώς το μπισκότο, ίσα ίσα να σταθεί. Σε αυτό το σημείο βάζουμε αν θέλουμε το μπισκότο για λίγο στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το marcarpone με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
Όταν αρχίσει η κρέμα να δένει, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Η κρέμα θα είναι έτοιμη όταν αφρατέψει ελαφρώς και αποκτήσει μια λεία υφή. Δε χτυπάμε πολύ ώρα γιατί θα μας κόψει. Αν κόψει η κρέμα, προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και την απλώνουμε καλά.
Αν θέλουμε βάζουμε το cheesecake για λίγο στο ψυγείο πριν απλώσουμε από πάνω τη σάλτσα φρούτων.
Διατηρούμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα ή τριμμένο μπισκότο.
Καλή απόλαυση!
…………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ