Share This Article
☆★Λίγες μέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και η διάθεση μου είναι άκρως εορταστική … η κουζίνα μου μοσχομυρίζει κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ και τα μπισκοτάκια μου είναι έτοιμα να φορέσουν τα γιορτινά τους!! ☆★☆
Μου ζητήσατε τη συνταγή για τα Μπισκοτάκια μου με μπαχαρικά. Αυτήν τη συνταγή την έχω χρόνια και συνηθίζω να την φτιάχνω τέτοια εποχή για να γεμίζει το σπίτι με αρώματα και γεύσεις Χριστουγεννιάτικες.
Η συνταγή είναι από εδώ.
Τα υλικά είναι εύκολα αλλά θέλει λίγο προσοχή με τη ζύμη. Πρέπει να ξεκουραστεί οπωσδήποτε στο ψυγείο για αρκετή ώρα αλλιώς θα σας κολλάει.
Τα υλικά μας :
- 160 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ μαλακή καστανή ή μαλακή μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά μετρίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.γλυκού βανίλια υγρή
- 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ.γλυκού σοδα μαγειρική
- 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ.γλυκού κανέλα
- 1 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κουτ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, το χυμό πορτοκάλι και τα μυρωδικά.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμη ίσα ίσα να μη κολλάει πολύ η ζύμη μας.
Την χωρίζουμε σε τρία μέρη, δίνουμε επίπεδο σχήμα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Βάζουμε τα πακετάκια ζύμης στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο ένα – ένα τα πακετάκια μας και τα τοποθετούμε σε πολύ καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά και κόβουμε τα μπισκοτάκια μας σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε με απόσταση σε λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 – 12 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν τα μπισκότα μας.
Προσπαθήστε να βάζετε τα μπισκοτάκια με το ίδιο μέγεθος κάθε φορά στη λαμαρίνα.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν χωρίς να τα μετακινήσετε.
Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα στολίσετε και να τα απολαύσετε με μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Τολμήστε να προσθέσετε στη ζέστη σας σοκολάτα λίγη κανέλα, λίγο τζίντζερ και ελάχιστο αλάτι ..
Καλή σας απόλαυση !…
And remember…Homemade is Happiness