Share This Article
Σου ξεκαθαρίζω ότι η σημερινή συνταγή δεν είναι healthy, είναι όμως μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που μπορείς να παρουσιάσεις σε ένα τραπέζι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, καθώς δε θα κουραστείς καθόλου για να το φτιάξεις και δε χρειάζεται ψήσιμο.
Πρόκειται για μια τάρτα σοκολάτας ψυγείου με απλά υλικά και με μια εύκολη διαδικασία παρασκευής που ακόμη και αν δεν το έχεις τόσο με τη ζαχαροπλαστική αποκλείεται να πάει κάτι στραβά.
Μάλιστα το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακό αλλά και νόστιμο που σίγουρα θα αποσπάσεις διθυραμβικά σχόλια.
Αρκούν το πολύ 20 λεπτάκια για να την ετοιμάσεις. Η βάση της αποτελείται από ολόκληρα μπισκότα Oreo μαζί με λιωμένο βούτυρο και η γέμιση από μια απαλή γκανάζ σοκολάτας γάλακτος και κουβερτούρας.
Δυο είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να την ετοιμάσεις. Πρώτα ετοιμάζεις τη βάση και τη βάζεις στο ψυγείο και στη συνέχεια φτιάχνεις τη γκανάζ. Αφού συναρμολογήσεις την τάρτα θα την αφήσεις στο ψυγείο για να παγώσει και να σταθεί και είναι έτοιμη! Η κρέμα της είναι βελούδινη και η βάση κόβεται εύκολα χωρίς να τρίβεται.
Στο σημερινό ποστ όμως δε θα δεις φωτογραφίες με την τάρτα μου κομμένη. Δεν το ξέχασα, απλά η τάρτα αυτή προοριζόταν για κέρασμα σε φίλους και δεν ήθελα να τη χαλάσω. Αυτά τα γλυκά πρέπει να μοιράζονται!
Μάλιστα επειδή δεν έκοψα την τάρτα μου επέλεξα να την παρουσιάσω μέσα από δυο διαφορετικά φωτογραφικά mood αλλάζοντας μόνο τις βάσεις. Έτσι λοιπόν θα τη δείτε από τη μία με πιο ζεστές αποχρώσεις, καθώς επέλεξα μια βάση με αποχρώσεις του καφέ και από την άλλη με λίγο πιο ψυχρές καθώς τη φωτογράφισα πάνω σε ένα λινό ανοιχτό γκρι τραπεζομάντηλο.
Επειδή λοιπόν μου ήταν δύσκολο να διαλέξω σας τις παρουσιάζω και τις δύο λήψεις 😉
Λίγα λόγια για τη συνταγή.
Όπως σας ανέφερα παραπάνω η βάση αποτελείται από ολόκληρα μπισκότα oreo τα οποία πολτοποιούμε σε ένα multi και στη συνέχεια αναμειγνύουμε με λιωμένο βούτυρο. Το μυστικό για μια ωραία και ομοιόμορφη βάση είναι να πιέσουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το μείγμα με τα μπισκότα τόσο στη βάση της ταρτιέρας όσο και στα τοιχώματά της ώστε να γίνει συμπαγής φροντίζοντας, όσο γίνεται, να έχει ένα ομοιόμορφο πάχος.
Σχετικά τώρα με τη γέμιση, κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος τόσο, όσο χρειάζεται για να λιώσει η σοκολάτα. Δε θέλουμε να αρχίζει να κοχλάζει η κρέμα γάλακτος αλλά να ζεσταθεί καλά.
Τέλος, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη για το στολισμό της. Μπορείς να τη διακοσμήσεις με φράουλες, μύρτιλα και σμέουρα, κομμάτια σοκολάτας, κεράσια, φουντούκια ή ακόμη και με μπισκότα oreo.
Συμβουλή, αν χρησιμοποιήσετε φρούτα ή μπισκότα oreo θα πρέπει να τα προσθέσετε στην τάρτα λίγες ώρες πριν σερβίρετε το γλυκό σας για να είναι όσο πιο φρέσκα και ζωντανά γίνεται.
Τέλος, όσον αφορά το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για την τάρτα σας, αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος για τάρτες με τον αποσπώμενο πάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο απλό ταψάκι. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το καλύψετε όλο και τον πάτο και τα τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας οπωσδήποτε να εξέχει το χαρτί λίγο έξω από το ταψάκι έτσι ώστε να μπορείτε να σηκώσετε την τάρτα σας και να την ξεφορμάρετε εύκολα.
Το ταψάκι που θα χρειαστείτε θα πρέπει να είναι σχετικά ρηχό, αν είναι στρογγυλό θα πρέπει να είναι περίπου 23-24 εκατοστά, αν είναι ορθογώνιο θα πρέπει να είναι 12 × 36 εκατοστά περίπου.
Αν λοιπόν αγαπάς τη σοκολάτα αυτήν την τάρτα θα τη λατρέψεις. Είναι έτοιμη στη στιγμή με απλά υλικά και χωρίς ψήσιμο.
Πάμε να τη φτιάξουμε;
Για την τάρτα σοκολάτας με μπισκότα oreo θα χρειαστούμε
ΥΛΙΚΑ (για 10-12 κομμάτια)
Για τη βάση
- 330γρ μπισκότα Oreo (τα κλασικά)
- 110γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη γκανάζ σοκολάτας
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
- 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα με 52% τουλάχιστον περιεκτικότητα σε κακάο
- 200ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα
- Φρέσκες φράουλες
- Κομμάτια σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα μπισκότα Oreo ολόκληρα στον πολυκόφτη- multi και τα σπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μείγμα oreo στο ειδικό σκεύος για τάρτες (δες περισσότερες πληροφορίες πιο πάνω) και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλά μας πιέζουμε πολύ καλά το μείγμα στην βάση από το ταψάκι αλλά και στα πλαϊνά. Θα πρέπει το μπισκότο να αποκτήσει ένα σώμα και να είναι ομοιόμορφο, άρα θα πρέπει να το πιέσουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
Αφού ετοιμάσουμε τη βάση, βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ σοκολάτας.
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ τεμαχίζουμε τις σοκολάτες και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσοχή δεν θα πρέπει να βράσει και να αρχίζει να κοχλάζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τις σοκολάτες. Αφήνουμε να περάσουν 1 με 2 λεπτά και στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε καλά μέχρι οι σοκολάτες να λιώσουν και τα γίνουν μια λεία κρέμα.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση με τα μπισκότα και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν τη σοκολάτα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε την τάρτα προσεκτικά στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να δέσει καλύτερα.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφαιρούμε προσεκτικά από την ταρτιέρα. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το ειδικό σκεύος για τάρτες τη ξεφορμάρουμε προσεκτικά με τη βοήθεια του χαρτιού. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, κομμάτια σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε.
…………………………………..
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ.