Share This Article
Αγαπάς το brownie αλλά και το cheesecake; Τότε σου έχω ένα γλυκάκι που θα το λατρέψεις. Ένα γλυκό με τρείς υπέροχες και διαφορετικές σε γεύση στρώσεις που δένουν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα εκρηκτικό γλυκό.
Ένα γλυκό ιδανικό τόσο για το Πασχαλινό τραπέζι αλλά για οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Το γλυκό που θα ακολουθήσει το εορταστικό πασχαλινό τραπέζι θα πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά και δροσερό. Ένα γλυκό ψυγείου χωρίς πολλά λιπαρά.
Κατά καιρούς σας έχω παρουσιάσει τέτοιου είδους γλυκά που τα έχετε αγαπήσει πολύ, όπως το εύκολο γλυκό ψυγείου δύο γεύσεων με μπισκότα Oreo και το μιλφέιγ με φράουλες σε ποτήρι. Εύκολα γλυκά και δροσερά ιδανικά για ένα τραπέζι εορταστικό.
Το γλυκό λοιπόν που θα σας παρουσιάσω σήμερα παρόλο που είναι brownie και θεωρητικά θα νομίζεις ότι είναι ένα βαρύ γλυκό, συνδυάζεται υπέροχα με μια στρώση cheesecake που το ισορροπεί γευστικά και του προσθέτει φρεσκάδα.
Μπορείς να το συνοδεύσεις με απλή σαντιγί και φράουλες ή με την ελαφριά κρέμα τυριού που σου παρουσιάζω παρακάτω ή ακόμη και με μια μπάλα παγωτό βανίλια και φράουλες.
Και το καλύτερο, έχει απλά υλικά και είναι έτοιμο στη στιγμή!
Τι θα προσέξεις στη συνταγή
Θα φροντίσεις να μην το παραψήσεις. Μόλις σφίξει η κρέμα cheesecake είναι έτοιμο.
Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις πάνω κάτω τις διαστάσεις του ταψιού που σου δίνω. Προτίμησε, αν δεν έχεις ακριβώς αυτές τις διαστάσεις, λίγο πιο μεγάλο ταψί αλλά όχι μικρότερο γιατί αν χρησιμοποιήσεις μικρότερο θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ψηθεί το cheesecake με αποτέλεσμα το brownie να παραψηθεί.
Και τέλος, θα καλύψεις πολύ καλά το ταψί σου με χαρτί ψησίματος αντικολλητικό για να ξεφορμάρεις μετά εύκολα το γλυκό σου.
Και επειδή αυτές τις μέρες οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο χρόνος είναι περιορισμένος, τρέχω γρήγορα στη συνταγή.
Για το Brownie cheececake θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί 33×23 εκ. (περίπου 12 κομμάτια)
Για το brownie
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα τουλάχιστον 54% περιεκτικότητα σε κακάο
- 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 110γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Για το cheesecake
- 400γρ τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 150γρ ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια ή μία βανίλια σκόνη
- 2 αυγά
Για την κρέμα επικάλυψης
- 300γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 100γρ ζάχαρη άχνη
- 60γρ τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia
- 3 κουτάλια της σούπας πουρέ φράουλας
Εκτέλεση
Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει εντελώς και να γίνει λεία. Την αφήνουμε στην άκρη και σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί καλά το πρώτο πριν προσθέσουμε το δεύτερο. Αν χρειαστεί, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μπολ με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά αυξάνοντας την ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Τέλος ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα για το σοκολατένιο brownie στο ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα αυγά ένα τη φορά και ανακατεύουμε καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Αυξάνουμε ελαφρώς την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα, όχι όμως για πολύ ώρα.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από το brownie και απλώνουμε καλά.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει το cheesecake. Προσοχή να μην παραψηθεί. Το cheesecake παραμένει ανοιχτόχρωμο.
Βγάζουμε το brownie cheesecake από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, μαζί με το ταψί, για 3 ώρες τουλάχιστον ή μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ.
Την ίδια επόμενη μέρα φτιάχνουμε την κρέμα επικάλυψης.
Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ που έχουμε βάλει στο ψυγείο να παγώσει την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί.
Απλώνουμε την κρέμα επικάλυψης επάνω από το brownie.
Για τον πουρέ φράουλας
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ λίγες φράουλες και στη συνέχεια σουρώνουμε τον πουρέ φράουλας σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά.
Λίγο πριν το σερβίρουμε, απλώνουμε τον πουρέ φράουλας με ένα κουτάλι επάνω από την κρέμα επικάλυψης, αποθηκεύουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σημειώσεις
Αν προσθέσουμε φράουλα στην κρέμα το γλυκό μας δε θα διατηρηθεί για μέρες στο ψυγείο, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.
Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό με απλή σαντιγί, χωρίς να προσθέσετε το τυρί κρέμα και λίγο πριν το σερβίρετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκες φράουλες ή ακόμη και με παγωτό βανίλια. Εξαιρετικός συνδυασμός.
Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά σε όλους!
……………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ