Share This Article
Πέρασε κιόλας η πρώτη εβδομάδα της Νέας Χρονιάς. Να σας ευχηθώ φίλοι μου να έχετε μια όμορφη χρονιά με υγεία πάνω απ΄όλα.
Aς κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Θα έρθει πάλι εκείνη η στιγμή που θα αγκαλιαστούμε με συγγενείς και φίλους, θα ετοιμάσουμε ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο νοστιμιές και θα καθίσουμε όλοι μαζί.
Επιστρέψαμε λοιπόν στην όποια κανονικότητα έχει ο καθένας. Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμουν λίγη ξεκούραση, να απέχω για λίγο από το blog και τις φωτογραφίσεις μετά από τις εορταστικές αναρτήσεις. Είπα λοιπόν να ξεκινήσω με κάτι απλό.
Βασικά, να σας πω την αλήθεια, δεν είχα προγραμματίσει τίποτα 🙂 Απλά είχα επιθυμήσει pancakes για πρωινό και λέω, μιας και βγήκαν ωραία δεν τα φωτογραφίζω κιόλας;
Έτοιμα λοιπόν! Νόστιμα pancakes με βρώμη και γιαούρτι σερβιρισμένα με την αγαπημένη μου ζεστή μαρμελάδα από βατόμουρα, μύρτιλα και μήλο.
Αυτή η μαρμελάδα είναι έτοιμη στη στιγμή. Όταν βρίσκω μούρα και μύρτιλα στο σούπερ μάρκετ τα παίρνω και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη. Έτσι τα έχω άμεσα διαθέσιμα για τις σάλτσες μου, τα smoothies μου ή για όπου αλλού τα χρειαστώ.
Την πολύ εύκολη ζεστή μαρμελάδα θα την βρείτε εδώ. Είναι ιδανική, ζεστή ή κρύα, για να συνοδεύσετε pancakes, βάφλες, pancakes φούρνου (dutch baby) κρέμες, oat porridge ή ακόμη και το γιαούρτι σας. Αν δεν την καταναλώσουμε αμέσως, τη διατηρούμε στο ψυγείο για δυο μέρες τουλάχιστον.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα πρώτα μας pancakes για φέτος;
Για τα pancakes με βρόμη και γιαούρτι θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για 8 pancakes
- 60γρ βρώμη, την αλέθουμε στο multi ή αλεύρι ολικής
- 65γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη της επιλογής σας
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 175ml γάλα αμυγδάλου
- 1 μεγάλο αυγό
- 60γρ γιαούρτι
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την αλεσμένη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά, το γάλα, μαζί με τα αυγά, τη βανίλια και το γιαούρτι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε αυτό με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν ανακατεύουμε για αρκετή ώρα και πολύ δυνατά το μείγμα γιατί τα pancakes μας δε θα φουσκώσουν πολύ.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα λίγο από το μείγμα και το αδειάζουμε στο τηγάνι σχηματίζοντας ένα δίσκο.
Όταν αρχίσει να εμφανίζει μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Προσοχή θα χρειαστεί πολύ λιγότερο χρόνο για να ψηθεί από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε τα pancakes αμέσως με τη ζεστή μαρμελάδα. Μπορείτε επίσης, να τα συνοδεύσετε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης, βούτυρα ξηρών καρπών ή με ό,τι άλλο θέλετε.
Enjoy!
…………………………………………
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας του Let’s Treat Ourselves & θα έχεις πρόσβαση σε ενδιαφέροντα και αποκλειστικά άρθρα. Κάνε την εγγραφή σου εδώ