Share This Article
Χειμώνας και ζεστή σοκολάτα πάνε μαζί!
Τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις μια ζεστή σοκολάτα ένα κρύο και βροχερό χειμωνιάτικο απόγευμα. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω την κλασική ζεστή σοκολάτα χρησιμοποιώντας όμως φυτικό γάλα και φυτική κρέμα γάλακτος ειδική για ζαχαροπλαστική, την οποία βρήκα σε ένα μικρό delicatessen και ήθελα να τη δοκιμάσω. Εσείς βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γάλα και όποια κρέμα γάλακτος προτιμάτε.
Πρόσθεσα λίγο μέλι στη σοκολάτα μου και λίγη κανέλα, αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με βανίλια. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.
Εγώ ήθελα αυτή τη φορά η σοκολάτα μου να είναι full extra 😉 Αλήθεια αρέσει και σε εσάς να τρώτε τη σαντιγί με το κουταλάκι αντί να την ανακατεύετε μέσα στο ρόφημα σας; Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω όταν έχω μπροστά μου μία ζεστή κούπα σοκολάτα με αφράτη σαντιγί.
Η σοκολάτα μου είναι πολύ πλούσια σε γεύση διότι περιέχει μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 52% περιεκτικότητα σε κακάο και έχει πήξει ελαφρώς καθώς έχω χρησιμοποιήσει λίγο κορν φλάουρ. Αν τώρα εσείς την προτιμάτε πιο ρευστή μπορείτε να το παραλείψετε.
Σίγουρα, μαζί με τη ζεστή σοκολάτα με ταχίνι την οποία σας έχω παρουσιάσει παλαιότερα στο blog και μπορείτε να βρείτε εδώ, αυτή η σοκολάτα που θα σας παρουσιάσω σήμερα θα γίνει το αγαπημένο μου σοκολατένιο ρόφημα για την περίοδο του χειμώνα.
Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε.
Για την ζεστή σοκολάτα με κανέλα θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ για δυο μεγάλες κούπες
- 500ml γάλα αμυγδάλου
- 225ml φυτική κρέμα γάλακτος ειδική για ζαχαροπλαστική ή κανονική κρέμα γάλακτος.
- 150γρ μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 54% περιεκτικότητα σε κακάο
- Μέλι (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε) ή σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- 1/4 κουτ. του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού κορνφλάουρ
Σαντιγί και κακάο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθούν και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Θέλουμε να ζεσταθεί καλά το μείγμα και όχι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά το γάλα και αρχίσει να βγάζει λίγες φυσαλίδες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα, την κανέλα και το μέλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε πολύ λίγο με μία κουτάλα σε μια κούπα και διαλύουμε σε αυτό τον κορν φλάουρ*. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στη σοκολάτα και τη βάζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη σοκολάτα μας με χτυπημένη σαντιγί. Χτυπάμε λίγη σαντιγί στο μίξερ προσθέτοντας λίγο μέλι ή λίγο σιρόπι αυγαύης ή σφενδάμου.
*Μπορούμε να παραλείψουμε το βήμα με το κορν φλάουρ αν θέλουμε τη σοκολάτα μας πιο ρευστή.
Enjoy!
………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με mention στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr Επίσης, μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post. Θα με βρείτε και στη σελίδα μου στο Facebook κάνοντας like στο Lets treat ourselves Τέλος μπορείτε να με ακολουθήσετε στο λογαριασμό μου στο Pinterest για πολλές γευστικές και όχι μόνο, προτάσεις.