Share This Article
Την αγάπη που για τις βάφλες σας την έχω εκμυστηρευτεί σε παλαιότερο ποστ. Αυτήν τη φορά όμως θέλησα να σας φτιάξω, αλλά και να δοκιμάσω την αλμυρή εκδοχή τους.
Έτσι λοιπόν μπήκα στην κουζίνα και με τα υλικά που ήδη είχα, ετοίμασα τις πιο νόστιμες και αφράτες αλμυρές βάφλες. Ιδανική πρόταση για brunch το Σαββατοκύριακο ή ακόμη και για κέρασμα σε μπουφέ ή πάρτυ.
Και για να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την γεύση τους μπορείτε ιδανικά να τις συνοδεύσετε τόσο με αγελαδινό μαλακό τυρί Μαστέλο® , ψημένο στη σχάρα, όσο και με τα αλλαντικά και τη σαλάτα της επιλογής σας. Και επειδή μιλάμε για brunch, δεν θα έλειπε βέβαια το αυγό, εδώ θα το βρείτε ποσέ, ιδανικά βρασμένο για να συνοδεύσει τις βάφλες μας.
Έξτρα νοστιμιά σε αυτό το πολύχρωμο πιάτο, δίνουν οι μαριναρισμένες φράουλες σε βαλσαμικό ξύδι. Ναι καλά διαβάσατε, σε βαλσαμικό ξύδι.
Τον συνδυασμό φράουλας – ξυδιού τον βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και θέλησα να τον δοκιμάσω. Εξαιρετικός συνδυασμός! Αν είσαι λάτρης των ιδιαίτερων γεύσεων, είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις μαζί μου.
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram γράφοντας @letstreatourselves.gr ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.
ΥΛΙΚΑ για 7 με 8 αλμυρές βάφλες
- 195γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας
- Πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι ή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 150ml ξινόγαλο (ή 150ml γάλα και 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι)
- 90 με 100γρ τριμμένο τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό
- Λιαστή ντομάτα, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
Για τις μαριναρισμένες φράουλες με βαλσαμικό
ΥΛΙΚΑ
- 1 ή 2 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
- Βαλσαμικό ξύδι
- Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Τυρί Μαστέλο® Αγελαδινό
- Σαλάτα ρόκα
- Αγγούρι
- Ντομάτα και ντοματάκια
- Αλλαντικά της επιλογής σας
- Αυγά ποσέ
- Μέλι ή σιρόπι αγαύης για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μαζί με το ξινόγαλο. Αν δεν έχετε ξινόγαλο μπορείτε να φτιάξετε, ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι στο γάλα και αφήνοντάς το τουλάχιστον 15 λεπτά στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε στα αυγά το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα αυγοδάρτη και τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα.
Με μια σπάτουλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προετοιμάζουμε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις υποδείξεις το κατασκευαστή και ψήνουμε τις βάφλες .
Τις διατηρούμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο και τις σερβίρουμε αμέσως.
Αν μας περισσέψουν, διατηρούνται στο ψυγείο και τις ζεσταίνουμε πριν τις σερβίρουμε.
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Βάζουμε τις καθαρισμένες και κομμένες φράουλες σε ένα μπολάκι και τις ραντίζουμε με βαλσαμικό ξύδι.
Προσθέτουμε και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσουμε και να σερβίρουμε τις αλμυρές βάφλες.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε φέτες το τυρί και το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα σχαροτήγανο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε ζεστάνει σε μεσαία θερμοκρασία. Το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί και από τις δυο πλευρές και να βγάλει τη γαλατένια γεύση του.
Συγχρόνως ετοιμάζουμε και τα αυγά ποσέ.
Σερβίρουμε τις αλμυρές βάφλες ζεστές με τη σαλάτα, τα αλλαντικά, το ψημένο τυρί, τις μαριναρισμένες φράουλες και τα αυγά.
Αν θέλουμε τις ραντίζουμε με λίγο σιρόπι αγαύης ή με μια σως γιαουρτιού με μουστάρδα που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Tip: Μπορείτε να προσθέσετε στις αλμυρές βάφλες αλλαντικά τις επιλογής σας, ψιλοκομμένα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όμως στο αλάτι.
Enjoy!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Η ανάρτηση αυτή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Μαστέλο® από τη Χίο. Τόσο η επιλογή του προϊόντος όσο και οι απόψεις που αναγράφονται είναι προσωπικές και προέρχονται από δική μου προσωπική δοκιμή των προϊόντων. Προϊόντα που χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου και στις συνταγές μου .