Share This Article
Αύγουστος και το σημερινό πιάτο είναι άκρως καλοκαιρινό. Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα!
Τι πιο εύκολο αλλά και συγχρόνως νόστιμο από μια μακαρονάδα το καλοκαίρι.
Όταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από μια πλούσια σάλτσα από φρέσκες ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες μαζί με γαρίδες σβησμένες με ούζο και χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς, τότε ναι, μπορώ να πω ότι έχω το άρωμα και τη γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο μου!
Πολλά πράγματα στο σημερινό ποστ δε θα πω, θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους και απλά θα σας παρουσιάσω τα υλικά που χρησιμοποιώ εγώ για να φτιάξω τη γαριδομακαρονάδα μου.
Είμαι σίγουρη ότι, πάνω κάτω, κάπως έτσι τη φτιάχνετε και εσείς. Η βασική μου προσθήκη είναι η γλυκιά πάπρικα, κοινώς το κοκκινοπίπερο, το οποίο το προσθέτω σχεδόν πάντα στις κόκκινες σάλτσες μου.
Αυτή τη φορά δοκίμασα και πρόσθεσα και λίγο ξύσμα λεμονιού για να δώσω λίγο ένταση παραπάνω.
Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά λοιπόν, ετοιμάστηκε η γαριδομακαρονάδα μου και σερβιρίστηκε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα.
Σας παρουσιάζω λοιπόν τα υλικά:
ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
- Χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς ή άλλο σπαγγέτι της επιλογής σας
- Ελαιόλαδο
- 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες ή 3 μικρές αποφλοιωμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1 σφηνοπότηρο ούζο
- Αλάτι και Πιπέρι κατά βούληση
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
- Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά), προσοχή από ακέρωτο λεμόνι
- Γαρίδες
- Φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Μπόλικο τυράκι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας τους το κέλυφος και αφαιρώντας το μαύρο εντεράκι τους.
Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες με το κεφάλι τους και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά, προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα.
Τις σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
Βγάζουμε τις γαρίδες προσεκτικά σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε.
Προσθέτουμε στη συνέχεια στο τηγάνι μας τη φρέσκια ντομάτα, το θυμάρι, μια πρέζα ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και αν χρειαστεί λίγο αλάτι ακόμη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν οι χυλοπίτες μας.
Μόλις η σάλτσα μας αρχίζει να δένει ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τις γαρίδες με το κεφάλι τους, το αφαιρούμε προσεκτικά.
Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και τις προσθέτουμε στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή σας όρεξη!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφίες σας κάνοντας με tag στο instagram ή μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας κάτω από το συγκεκριμένο post.